1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.
2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.
3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.
4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.
Det är supergott att göra smoothie med apelsin! Jag gör ofta denna svalkande, mättande dryck som har en konsistens lite som smält glass. Jag brukar också göra supergod, sockerfri, nyttig apelsinglass (den innehåller samma ingredienser, men smoothies innehåller mer vätska.)
Fruktig, nyttig och sockerfri glass som är gudomligt god och svalkande. Se till att ha frysta apelsiner och bananer i frysen så kan du när som helst fixa denna smarriga glass på några minuter!
LYXFIKA! Det här är en gudomligt god kaka som jag verkligen älskar! Den består av tre lager; en frasig mördegsbotten, en krämig härlig mandelmassfyllning och en läcker glasyr! Dessa smaker och konsistenser är oslagbar! En grym kaka man kan bjuda på med stolthet. Och den är väldigt enkelt att göra!
Läs igenom receptet innan du börjar & gör därefter dessa tre steg: 1. Mördegsbotten 2. Fyllning 3. Glasyr
TIPS! Följ gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker
Mazarinfyllning 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 2 ägg
Blåbärsglasyr ca ¾ dl blåbär, passerade 3 dl florsocker ev. några droppar vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Lägg rundeln i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Glasyr: Passera blåbären genom en sil så att skalet silas bort. Spara vätskan i en skål under silen.
7. Blanda florsocker och blåbärssåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe vatten om det behövs för att glasyren ska bli bredbar.