Klassiska pizzabullar

dagensrecept

Urläcker pizzalimpa – klicka här för recept!
Urläcker pizzalimpa – klicka här för recept! 

Pizzabullar är så gott att ta med sig ut på utflykten eller varför inte baka en hel sats och frysa in och ta fram när man är sugen på något matigt. Barnen kan själva tina dem i mikron och äta dem till mellis efter skolan. De passar också bra på en buffé eller till en sallad.

Fyllningen kan varieras efter smak. Skinkan kan bytas ut mot salami, bacon eller något annat gott. Om du vill göra en vegetarisk variant fyller du bullarna med grönsaker du gillar.

Baka enkla limpan i papper – klicka här!
Baka enkla limpan i papper – klicka här!
Baka en superläcker, Calzone – lika god som pizzeriornas! Klicka här för recept!
Baka en superläcker, Calzone – lika god som pizzeriornas! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Klassiska pizzabullar

Ca 24 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås
1 ½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning
ca 200 g rökt skinka, strimlad
ca 300 g ost, riven
ev färsk oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
4. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
5. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

pizzabullar2 pizzabullar1

Västerbottenspaj

vasterbottenspaj12

Ingen MIDSOMMAR ELLER KRÄFTSKIVA utan Västerbottenspaj! Det här receptet är väl beprövat och ett av de bästa i sin genre! Även flera stjärnkockar har samma ingredienser i sina pajer. Pajskalet är oerhört frasigt, ja helt perfekt! Och fyllningen är superkrämig, saftig och smakrik.

Tips! Vispgrädden gör fyllningen extra krämig & god, men om man vill byta ut den mot mjölk så funkar det också!

Tips! Tillsätt kräftstjärtar, lök, svamp eller cocktailtomater i fyllningen.

Desserttips! Avsluta middagen med en superläcker, god hallonkladdkaka!
Desserttips! Avsluta middagen med en superläcker, god hallonkladdkaka!
Baka de allra godaste baguetterna med flingsalt till pajen!
Baka de allra godaste baguetterna med flingsalt till pajen – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Västerbottenspaj

Ca 12 bitar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ krm salt
150 g smör, rumsvarmt
1 msk vatten

Fyllning
3 ägg
2 ½ dl vispgrädde
ca 200 g västerbottensost (4–5 dl)
salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.

5. Strö osten över pajbottnen.

6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.

7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.
4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.
5. Strö osten över pajbottnen.
5. Strö osten över pajbottnen.
6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.
6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.
7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.
7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.


vasterbottenspaj11 vasterbottenspaj14 vasterbottenspaj15

Schweizernöttryffeltårta

fudgetårtaschweizernöt4 fudgetårtaschweizernöt5

VILKEN CHOKLADDRÖM Superläcker, god chokladtårta med ett lager krämig tryffel och hackad schweizernötchoklad på toppen. En helt underbar tårta! Den har en rykande åtgång och gör succé på vilket kalas som helst! Det går bra att frysa in den om det skulle bli något kvar ;-).

Underbar banoffeepaj med maräng, kolakräm, vispgrädde & banan! Klicka här för recept!
Underbar banoffeepaj med maräng, kolakräm, vispgrädde & banan! Klicka här för recept!
Gjutna chokladformar fyllda med jordgubbar & vispgrädde – klicka här för recept!
Gjutna chokladformar fyllda med jordgubbar & vispgrädde – klicka här för recept!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Schweizernöttryffeltårta

Ca 12 bitar

200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl 

Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad
20 g smör 

Garnering
100 g schweizernötchoklad, hackad (eller annan valfri choklad)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna i formen.

4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.

5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen.

6. Hacka schweizernötchokladen. Strö den över chokladtryffeln. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos). 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–34 min. Låt den kallna i formen.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna i formen.
4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.
4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.
5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.
5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.
6. Hacka schweizernötchokladen. Strö den över chokladtryffeln. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.
6. Hacka schweizernötchokladen. Strö den över chokladtryffeln. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.

fudgetårtaschweizernöt3 fudgetårtaschweizernöt2 fudgetårtaschweizernöt6

 

Sesamlimpa

sesamlimpa9

LÄTT ATT BAKA En oerhört saftig & god frukostlimpa! Sesamfröna på toppen ger en mycket god, härlig smak. De kan bytas ut mot vallmofrön

Pensling
Om man penslar brödet med mjölk får ytan en brunare färg än om man penslar med vatten. Det beror på att mjölk innehåller fett och det ger brödet en mörkare gräddning.

Baka enkla limpan i papper – klicka här för recept!
Baka enkla limpan i papper – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler recept på limpor!

Sesamlimpa

1 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
4 dl rågsikt
ca 3–4 dl vetemjöl

Garnering
mjölk (eller vatten)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.

4. Pensla limpan med mjölk (eller vatten).

5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.
3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.

sesamlimpa3

5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.

sesamlimpa6 sesamlimpa7 sesamlimpa8 sesamlimpa10

 

Mockarutor

kärleksmums11

Mockarutor är bland de godaste kakorna som finns. Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och kokosflingorna på toppen är pricken över i!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

kärleksmumsmuffins

Baka läckra kärleksmumsmuffins (se bilden ovan) – recept finns här!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Mockarutor

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

kärleksmums6 kärleksmums7 kärleksmums10