Hastkaka

hastkaka9 hastkaka8

GOTT & ENKELT TILL FIKAT Blixtsnabb, mumsig bakpulverkaka med kanel & socker! Den är lätt att göra och behöver inte jäsa. Kakan innehåller vanliga ingredienser som man oftast har hemma. Den tar bara några minuter att slänga ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen.

kärleksmumsmuffins
Superläckra, goda kärleksmumsmuffins med härlig chokladglasyr! Klicka här för recept!

 

 

Hastkaka

12–15 bitar

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk 

Fyllning
kanel
strösocker 

Garnering
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Smula över resten av degen.

4. Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 min. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
3. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
4. Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd.
4. Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.

hastkaka10 hastkaka7 hastkaka6

3 ljuvligt goda kräftbröd

kräftbröd

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

1. Vitlöksbaguetter med flingsalt (se bilden nedan)!Skärmavbild 2016-08-17 kl. 14.04.00

2. Supersaftigt stekpannebröd med flingsalt (se bilden nedan)!stekpannebröd

3. Klassiska baguetter med en knaprig yta och ett saftigt innanmäte (se bilden nedan)!baguetter

 

Baka hemgjord gudomligt god pizza (klicka här för recept!)

Ljuvligt goda pizzabullar som också är läckra till kräftor!

pizzabullar

 

Mjölfria brownies

Bild & recept kommer från Del´s Cooking twist

mjölfria brownies

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mjölfria brownies

ca 16 bitar

200 g osötad, mörk choklad (eller mörk 70 % choklad)
1 msk kakao
½ tsk bakpulver
10 st urkärnade dadlar
3 ägg
½ dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver (vaniljsocker funkar också, men det innehåller socker vilket inte vaniljpulver inte gör)

Garnering
ev. kakao

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa choklad, kakao och bakpulver i en matberedare med knivar.

2. Mixa dadlar, ägg, kokosolja och vaniljpulver i matberedaren.

3. Blanda ihop allt till en smet och häll den i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. Pudra ev. över kakao före servering.

Ost & skinkpaj

ostskinkpaj2

En ost- & skinkpaj passar vid alla tillfällen. Både till lunch, middag, buffé, kalas och fest. Eller som pickmat. Använd kokt eller rökt skinka och en ostsort du gillar. Vill du göra pajen vegetarisk kan du utesluta skinkan och tillsätta t ex broccoli, quorn, bönor eller annat du gillar.

Tips! Tillsätt räkor, lök, svamp, fetaost eller cocktailtomater i fyllningen. Krydda med örter, färska eller torkade.

Tips! Byt ut mjölken i fyllningen mot vispgrädde om du vill att fyllningen ska bli extra krämig, festlig & härlig.

Tips! Om du vill ha mindre fett i pajdegen kan du göra den med 3 dl vetemjöl, 1/2 dl vatten och 75 g smör. Pajskalet blir inte lika frasig, men mycket gott på ett annat sätt.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka supergoda ost- & skinkpiroger! Klicka här för recept!
Baka supergoda ost- & skinkpiroger! Klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Ost & skinkpaj

Ca 12 bitar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
½ krm salt
150 g smör, rumsvarmt

Fyllning
3 ägg
2 ½ dl mjölk
200 g ost (4–5 dl)
100 g skinka, strimlad eller skuren i småbitar

salt
svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, (även upp på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med mjölken. Tillsätt lite salt och svartpeppar.

5. Strö skinkan och osten jämnt över pajbottnen.

6. Häll ägg- & mjölkblandningen jämnt över osten.

7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24–25 cm i diameter (även på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel och ställ den i kylen i ca 30 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem vispgrädden. Tillsätt lite salt och svartpeppar.
4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem mjölken. Tillsätt lite salt och svartpeppar.
5. Strö osten över pajbottnen.
5. Strö skinkan och osten jämnt över pajbottnen.
6. Häll ägg- & gräddblandningen jämnt över osten.
6. Häll ägg- & mjölkblandningen jämnt över osten.
7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.
7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 35 min.

ostskinkpaj1 ostskinkpaj2

Kolatårta

kolatårta2 kolatårta3

MUMS! Drömgod kolatårta med en kladdkakebotten och ett täcke av den allra ljuvligaste chokladkolakrämen. Godare än så här blir det knappast 🙂 Passar både som dessert, kalastårta eller till finfikat. Servera gärna med vaniljglass eller vispgrädde och färska bär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här hittar du fler goda och enkla recept!

Kolatårta

Ca 15 bitar

200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Chokladkolakräm
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk, ljus eller mjölkchoklad 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–34 min. Låt den kallna i formen.

4. Chokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.

5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.

6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen.
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
4. Chokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.
5. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.

kolatårta1 kolatårta4