LÄCKRA LAKRTISKOLOR Ljuvligt goda kolor smaksatta med Turkisk peppar. De har en fantastisk härlig smak av saltlakrits. Jag älskar dessa sega, lättjgorda kolor. Det är bra att ha en digital termometer när man kokor kola för att få den rätta konsistensen. Det går att göra kulprovet (då droppar man kolan i kallt vatten efter en stunds kokning och när det bildas kulor av kolan så är den klar). Dock är kulprovet inte lika säkert. Jag upplever att man ofta tror att kola är klar lite för tidigt och så blir den för mjuk.
[caption id="attachment_53067" align="" width="251"]Ljuvligt god Daimbräck – klicka här eller på bilden för recept![/caption]
[caption id="attachment_53167" align="" width="252"]En fantastiskt god After Eight-tryffel – klicka här eller på bilden för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Ca 36 st100 g Turkisk peppar-karameller2 dl vispgrädde1 ¼ dl vit sirap25 g smör2 dl strösocker½ tsk ättikspritGÖR SÅ HÄR1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.
2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, Turkisk peppar och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.
3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).
4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.
[caption id="attachment_53148" align="" width="860"] 1. Krossa eller hacka sönder karamellerna grovt.[/caption]
[caption id="attachment_53149" align="" width="860"] 2. Koka upp vispgrädde och vit sirap. Tillsätt smör, Turkisk peppar och strösocker. Låt allt koka på medelvärme till 127 grader. Stäng av värmen, tillsätt ättikspriten när värmen uppnåts och rör om ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_53150" align="" width="860"] 3. Häll kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 12 x 22 cm (en större form går bra, men då blir kolarna plattare).[/caption]
[caption id="attachment_53151" align="" width="464"] 4. Låt kolan stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i rutor med en vass kniv. Garnera ev med lite flingsalt.[/caption]
Riktigt läckra färgklickar! Vita chokladkyssar är ett lättgjord och ljuvligt gott godis som bara består av två ingredienser, vit choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g vit choklad 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i …
Kola-chokladtryffel med seg kola i botten. En drömgod liten chokladtryffel som fullkomligt smälter i munnen. I kombination med den sega kolan blir det en fantastiskt konsistens och smak!Fler julgodisrecept hittar du här – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KOLA-CHOKLADTRYFFEL Ca 30 st200 g choklad (mörk, ljus eller mjölkchoklad)2 tsk smör 3/4 dl vispgrädde ca …