Marängtårta med passionsfruktmousse

marängpassionsmoussetarta10 marängpassionsmoussetarta11

Lyxig, läcker marängtårta med fylld med fluffig passionsfruktmousse! En perfekt kombination! Tårtan gillas av både barn och vuxna och kan serveras både på en finare middag, ett barnkalas eller som dessert efter helgmiddagen!

Tips!
Marängbottnarna kan bakas dagen före. Förvara dem torrt och svalt. Montera tårtan strax före servering eftersom bottnarna kan mjukna av grädden om tårtan får stå för länge.

Serveringstips!
Servera och dekorera gärna tårtan med bär, t ex hallon, jordgubbar eller blåbär. Hackad choklad är också gott på tårtan! Det är även gott med glass i tårtan!

Ljuvlig god Daimmarängtårta – klicka här för recept!
Ljuvlig god Daimmarängtårta – klicka här för recept!

Marängtårta med passionsfruktmousse

Ca 12 bitar

6 dl vispgrädde
200 g vit choklad, smält
2 äggulor 

Smaksättning
5–6 passionsfrukter

Marängbottnar
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.

2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.

3. Gröp ur passionsfrukterna.

4. Rör ner hälften av passionsfruktköttet i gräddblandningen.

5. Marängbottnar: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

6. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

7. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred ut hälften av passionsmoussen. Ringla över hälften av passionsfrukten som är kvar.

8. Lägg på nästa marängbotten. Bred ut resten av grädden och toppa med resten av passionsfrukten. Servera tårtan!

1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
3. Gröp ur passionsfrukterna.
3. Gröp ur passionsfrukterna.
4. Rör ner passionsfrukterna i gräddblandningen.
4. Rör ner passionsfrukterna i gräddblandningen.
5. xxx
5. Marängbottnar: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
6. xxx
6. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.
7. xxx
7. Lägg en marängbotten på ett fat. Bred ut hälften av passionsmoussen. Ringla över hälften av passionsfrukten som är kvar.
8. xxx
8. Lägg på nästa marängbotten. Bred ut resten av grädden och toppa med resten av passionsfrukten. Servera tårtan!

marängpassionsmoussetarta9 marängpassionsmoussetarta11 marängpassionsmoussetarta12

 

 

 

 

Passionsfruktmousse

utvald passionsfruktsmousse5 passionsfruktsmousse6

Passionsfrukt + vit chokladmousse = oemotståndligt, lyxigt, gott! En perfekt dessert som man med stolthet kan bjuda gästerna på i alla lägen! Den är enkel och går snabbt att göra. Toppa gärna med några färska hallon före servering.

Lyxig, superläcker passionsmoussetårta – klicka här för recept!
Lyxig, superläcker passionsmoussetårta – klicka här för recept!

Passionsfruktmousse

8–10 portioner

3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält
1 äggula 

Smaksättning
3–4 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.

2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.

3. Gröp ur passionsfrukterna.

4. Rör ner passionsfruktköttet i gräddblandningen.

1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
3. Gröp ur passionsfrukterna.
3. Gröp ur passionsfrukterna.
4. Rör ner passionsfrukterna i gräddblandningen.
4. Rör ner passionsfruktsköttet i gräddblandningen.

passionsfruktsmousse9 passionsfruktsmousse8 passionsfruktsmousse7 utvald

 

Citronmousse

citronmousse5 citronmousse6

En riktigt läcker vit chokladmousse med en fräsch & frisk smak av citron. En perfekt avslutning på en god middag! Servera gärna med hallon eller andra bär du gillar.

Superläcker citqonkladdkaka – klicka här för recept!
Superläcker citronkladdkaka – klicka här för recept!

Citronmousse

8–10 portioner

3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält
1 äggula 

Smaksättning
3–4 tsk pressad citron
100 g vit choklad, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.

2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.

3. Rör ner pressad citron efter smak och hackad vit choklad. Blanda slarvigt så citronen inte blandas ut helt i gräddblandningen.

1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
1. Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulan.
2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
2. Blanda försiktigt ihop grädden, chokladen och äggulan till en slät mousse.
3. Rör ner pressad citron efter smak. Blanda slarvigt så citronen inte blandas ut helt i gräddblandningen.
3. Rör ner pressad citron efter smak. Blanda slarvigt så citronen inte blandas ut helt i gräddblandningen.

citronmousse3 citronmousse4 utvald

 

Choklad-semifreddo

chokladsemifreddi4 chokladsemifreddi1 chokladsemifreddi6

Baka utan ugn! En fantastiskt god semifreddo som består av maräng, vispgrädde och choklad. Lätt att göra och garanterat en succé! Den serveras halvfryst och är galet god! Passar vid alla tillfällen – både på ett lyxigare kalas eller efter en trevlig helgmiddag.

Semifreddo betyder halvfryst på italienska och innebär en dessert där vispad grädde och ägg fryses.

Tips marängbottnar!
Använd färdigköpta eller hemgjorda marängbottnar. Båda varianterna går lika bra! Här får du mitt recept på goda, frasiga och lättgjorda marängbottnar som du enkelt bakar själv med bara 2 ingredienser!

[caption id="attachment_43517" align="alignnone" width="215"]Marängtårta i långpanna med choklad & jordgubbar! Klicka här för recept! Marängtårta i långpanna med choklad & jordgubbar! Klicka här för recept![/caption]

Choklad-semifreddo

Ca 10 bitar

3 ägg
2 marängbottnar
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad 

Garnering
eventuellt ½ dl hackade hasselnötter eller sötmandlar, rostade (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Separera äggulorna från vitorna.

2. Vispa upp äggulorna i en skål.

3. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.

4. Vispa grädden fluffig, men inte får hårt.

5. Blanda försiktigt ihop strösocker, äggulor, äggvitor och vispgrädde.

6. Lägg en marängbotten i botten på en rund form med samma storlek, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

7. Ringla ner nästan all smalt choklad i grädden och rör om försiktigt så den blir marmorerad (spar lite till garneringen).

8. Bryt sönder den andra marängbottnen i bitar och blanda dem med chokladgrädden.

9. Bred ut grädden ovanpå marängbotten. Ringla lite extra smält choklad på toppen. Strö eventuellt över hasselnötter eller sötmandel (jag uteslöt det). Frys in tårtan i 4–5 timmar. Låt den tina i 20–30 min före servering.

chokladsemifreddi2 chokladsemifreddi5 chokladsemifreddi7 chokladsemifreddi3 chokladsemifreddi1 chokladsemifreddi8

 

Chokladsnitt

chokladsnittar13

Populära klassiska småkakor som är spröda och mycket läckra. De har en härliga chokladsmak och pärlsockret på ytan knaprar härligt mellan tänderna.

Tips – glansigare yta! Om man vill kan man pensla deglängderna med uppvispat ägg innan man strör på pärlsocker. Då får ytan mer glans, men det går lika bra utan.

Baka segknapriga kolasnittar! Klicka här för recept!
Baka segknapriga kolasnittar! Klicka här för recept!

 

– Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladsnitt

65–70 st (två plåtar)

3 dl strösocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
250 g smör, rumsvarmt 

Garnering
pärlsocker

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i sex delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg 3 längder var brett isär på två plåtar med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min (en plåt i taget).

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i sex delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg 3 längder var brett isär på två plåtar med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg 3 längder var brett isär på två plåtar med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min (en plåt i taget).
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min (en plåt i taget).

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

chokladsnittar14

chokladsnittar12