Lättgjorda Bounty med bara 4 ingredienser

snabb-bounty2 snabb-bounty6 snabb-bounty5

Extra snabbgjorda Bounty med få ingredienser som är himmelskt goda! Bounty är en av mina favoritgodisar. De passar bra som julgodis, men själv tycker jag att de funkar lika bra året runt. Kokos och choklad är en ljuvlig kombinations som jag aldrig får nog av! Den sötade kondenserade mjölken ger innehållet en härlig, söt konsistens.

Lättgjord, supergod Oreoglasstårta – klicka här för recept!
Lättgjord, supergod Oreoglasstårta – klicka här för recept!
Baka saftiga, supergoda saffrans-florsockerbullar med smörkrämsfylling – klicka här för länk till receptet!
Baka saftiga, supergoda saffrans-florsockerbullar med smörkrämsfylling – klicka här för länk till receptet!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lättgjorda Bounty med bara 4 ingredienser

Ca 15 st

3 dl kokos 
2 dl sötad kondenserad mjölk 
3 msk florsocker 

Garnering
200 g mörk choklad
kokos (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop kokos, kondenserad mjölk och florsocker i en skål.

2. Rulla bollar av degen och lägg dem i en plåt eller på en tallrik med bakplåtspapper.  Ställ bollarna i frysen i ca 30 min, tills de är ordentligt kalla.

3. Smält chokladen över vattenbad.

4. Doppa kokosbollarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.

5. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen.

1. Blanda ihop kokos, kondenserad mjölk och florsocker i en skål.
1. Blanda ihop kokos, kondenserad mjölk och florsocker i en skål.
2. Rulla bollar av degen och lägg dem i en plåt eller på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ bollarna i frysen i ca 30 min, tills de är ordentligt kalla.
2. Rulla bollar av degen och lägg dem i en plåt eller på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ bollarna i frysen i ca 30 min, tills de är ordentligt kalla.
3. Smält chokladen över vattenbad.
3. Smält chokladen över vattenbad.
4. Doppa kokosbollarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.
4. Doppa kokosbollarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.
5. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen.
5. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen.snabb-bounty4 snabb-bounty3 utvald

 

Lakritssnittar

lakritssnittar5 lakritssnittar3 lakritssnittar2

Så grymt goda och lättbakade lakritssnittar. De är knapriga i kanterna och lite segmjuka i mitten. De krossade Turkisk-papparkaramellerna är galet goda på kakorna! En riktig favoritkaka som bakas om och om igen hemma hos mig.

Baka en ljuvligt god lakritskladdkaka – klicka här för recept!
Baka en ljuvligt god lakritskladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lakritssnittar

Ca 28 st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap 
1 tsk vaniljsocker
¾ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl

Garnering
4–5 Turkisk peppar-karameller

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Krossa turkisk peppar-karamellerna och strö över hälften av bitarna på längderna.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär längderna i sneda snitt och strö över resten av godiskrosset medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
3. Krossa turkisk peppar-karamellerna och strö över hälften av bitarna på längderna.
3. Krossa turkisk peppar-karamellerna och strö över hälften av bitarna på längderna.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär längderna i sneda snitt och strö över resten av godiskrosset medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten före servering.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär längderna i sneda snitt och strö över resten av godiskrosset medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten före servering.

lakritssnittar4 lakritssnittar1

 

 

 

Lakritskladdkaka

lakritskladdkaka4 lakritskladdkaka3 lakritskladdkaka2

En ljuvlig kombination – kladdig chokladkaka och krossad turkisk peppar!

Lakritskladdkaka i långpanna som räcker till många! Superläcker, god kladdkaka med Turkisk peppar på toppen. Jag älskar den salta lakritsen i kombination med den kladdiga chokladkakan! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass. Perfekt dessert efter en god middag!

Obs! Två storlekar på receptet! Du finns två storlekar på detta recept – antingen i långpanna, ca 24 bitar eller i en rund vanlig springform, ca 12 bitar (röd text)

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lyxig After Eightkladdkaka – klicka här för recept!
Lyxig After Eightkladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baka kakan i en vanlig rund springform!
Du kan baka kladdkakan i en vanlig springform om du inte vill göra den stora satsen i långpanna. Använd detta recept med röd text:

Lakritskladdkaka (i vanlig springform, 23–24 cm i diameter)
12 bitar

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
4 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg

Garnering
ca 25 g Turkisk peppar

Gräddningstid: 23–28 min mitt i ugnen beroende på hur kladdig du vill ha den.

 

Lakritskladdkaka i långpanna

Ca 24 bitar

400 g smör
8 dl strösocker
8 ägg
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl

Garnering
ca 75 g turkisk peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.

2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.
2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.
4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

steg6lakritskladdkaka1 lakritskladdkaka6 lakritskladdkaka5 utvald

Mormors hålkakor

saftighalkaka4 saftighalkaka1 saftighalkaka6

Min mormor bakade ofta dessa hålkakor när vi kom på besök. Vi åt de ljumna med smör,  herrgårdsost och gurkskivor. Ljuvligt gott och ett härligt minne!

Doften av nybakat bröd är underbart! Dessa hålkakor är oerhört saftiga och passar perfekt till frukost, mellis eller på utflykten. Rågsiktsmjölet i degen ger en rustik, god smak.

Fibertips!
– Blanda ner ca 1 dl blandade frön i degen.
– Byt ut 2 dl vetemjöl till grovt vetemjöl.

Baka saftiga tekakor – klicka här för recept!
Baka saftiga tekakor – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mormors hålkakor

2 st

50 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 dl filmjölk
75 g smör, smält
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
7 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och filmjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma degbitarna till bollar. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem till rundlar, 2–3 cm tjocka.

3. Stansa ut ett hål i mitten, 3–4 cm i diameter.

4. Strö över lite mjöl och nagga bröden med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och filmjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Forma degbitarna till bollar. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem till rundlar, 2–3 cm tjocka.
2. Dela degen i två bitar. Forma degbitarna till bollar. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem till rundlar, 2–3 cm tjocka.
3. Stansa ut ett hål i mitten, 3–4 cm i diameter.
3. Stansa ut ett hål i mitten, 3–4 cm i diameter.
4. Strö över lite mjöl och nagga bröden med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Strö över lite mjöl och nagga bröden med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

saftighalkaka2saftighalkaka3 saftighalkaka4 saftighalkaka5

Pizzafrallor

pizzafrallor5 pizzafrallor2 pizzafrallor6

Saftiga, supergoda pizzafrallor fyllda med ost, skinka och oregano. Perfekta att äta till lunch, mellis, på buffén eller till en sallad. Frys in och ta fram vid behov eller ät dem nybakade då de är allra godast. Om du fryser in dem är det gott att värma upp dem försiktigt i mikron så osten smälter lite (inte för länge för då kan brödet bli segt och torrt).

Dubbla degen om du vill ha 16 pizzabullar!

Baka en superläcker tacopizza – klicka här för recept!
Baka en superläcker tacopizza – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Pizzafrallor

8 st

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Fyllning (eller valfri fyllning)
2–3 msk pizzasås/tomatsås, färdig eller hemgjord
ca 150 g skinka
ca 150 g ost, riven

Garnering
oregano
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 8 bitar.

3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.

4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.

5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.

6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.

8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 8 bitar.
2. Dela degen i 8 bitar.
3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.
3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.
4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.
4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.
5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.
5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.
6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.
7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.
8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min. pizzafrallor3 pizzafrallor1 pizzafrallor8 pizzafrallor4 utvald