Extra snabbgjorda Bounty med få ingredienser som är himmelskt goda! Bounty är en av mina favoritgodisar. De passar bra som julgodis, men själv tycker jag att de funkar lika bra året runt. Kokos och choklad är en ljuvlig kombinations som jag aldrig får nog av! Den sötade kondenserade mjölken ger innehållet en härlig, söt konsistens.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Garnering 200 g mörk choklad kokos (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop kokos, kondenserad mjölk och florsocker i en skål.
2. Rulla bollar av degen och lägg dem i en plåt eller på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ bollarna i frysen i ca 30 min, tills de är ordentligt kalla.
3. Smält chokladen över vattenbad.
4. Doppa kokosbollarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret.
5. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen.
Så grymt goda och lättbakade lakritssnittar. De är knapriga i kanterna och lite segmjuka i mitten. De krossade Turkisk-papparkaramellerna är galet goda på kakorna! En riktig favoritkaka som bakas om och om igen hemma hos mig.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
3. Krossa turkisk peppar-karamellerna och strö över hälften av bitarna på längderna.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär längderna i sneda snitt och strö över resten av godiskrosset medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten före servering.
En ljuvlig kombination – kladdig chokladkaka och krossad turkisk peppar!
Lakritskladdkaka i långpanna som räcker till många! Superläcker, god kladdkaka med Turkisk peppar på toppen. Jag älskar den salta lakritsen i kombination med den kladdiga chokladkakan! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljglass. Perfekt dessert efter en god middag!
Obs! Två storlekar på receptet!Du finns två storlekar på detta recept – antingen i långpanna, ca 24 bitar eller i en rund vanlig springform, ca 12 bitar (röd text)
Baka kakan i en vanlig rund springform!
Du kan baka kladdkakan i en vanlig springform om du inte vill göra den stora satsen i långpanna. Använd detta recept med röd text:
Lakritskladdkaka (i vanlig springform, 23–24 cm i diameter) 12 bitar
Gräddningstid: 23–28 min mitt i ugnen beroende på hur kladdig du vill ha den.
Lakritskladdkaka i långpanna
Ca 24 bitar
400 g smör 8 dl strösocker 8 ägg 2 msk vaniljsocker 2 krm salt 1 ½ dl kakao 6 dl vetemjöl
Garnering ca 75 g turkisk peppar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.
Min mormor bakade ofta dessa hålkakor när vi kom på besök. Vi åt de ljumna med smör, herrgårdsost och gurkskivor. Ljuvligt gott och ett härligt minne!
Doften av nybakat bröd är underbart! Dessa hålkakor är oerhört saftiga och passar perfekt till frukost, mellis eller på utflykten. Rågsiktsmjölet i degen ger en rustik, god smak.
Fibertips!
– Blanda ner ca 1 dl blandade frön i degen.
– Byt ut 2 dl vetemjöl till grovt vetemjöl.
50 g jäst 4 dl mjölk, fingervarm 2 dl filmjölk 75 g smör, smält 2 tsk salt ½ dl ljus sirap 7 dl rågsikt ca 7 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och filmjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Forma degbitarna till bollar. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem till rundlar, 2–3 cm tjocka.
3. Stansa ut ett hål i mitten, 3–4 cm i diameter.
4. Strö över lite mjöl och nagga bröden med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Saftiga, supergoda pizzafrallor fyllda med ost, skinka och oregano. Perfekta att äta till lunch, mellis, på buffén eller till en sallad. Frys in och ta fram vid behov eller ät dem nybakade då de är allra godast. Om du fryser in dem är det gott att värma upp dem försiktigt i mikron så osten smälter lite (inte för länge för då kan brödet bli segt och torrt).
Fyllning (eller valfri fyllning)
2–3 msk pizzasås/tomatsås, färdig eller hemgjord ca 150 g skinka ca 150 g ost, riven
Garnering oregano
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 8 bitar.
3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.
4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.
5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.
6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.