Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Okategoriserade

Lyckas med brödbaket – 2 enkla tips!

Skärmavbild 2016-03-08 kl. 21.22.18

1. Knåda degen i några minuter!
Glutentrådarna i vetemjölet behöver bearbetas ordentligt för att de ska bli starka. Det är gluten som gör att degen blir smidig och att brödet växer och blir luftigt under gräddningen. Knådningen bildar ett glutennät av trådarna och det gör att luftbubblorna stannar kvar i brödet under gräddningen. Om man inte knådar finns det risk att brödet blir platt och tungt.

2. Låt degen jäsa ordentligt!
Tyvärr finns  det inga genvägar när man bakar med jäst. Degen måste jäsa ordentligt för att det ska bildas luftbubblor i degen. En bra riktlinje är att degen ska dubbla i storlek under först jäsningen.

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjorda Gorbys piroger

Fantastiskt goda, läckra piroger fyllda med ost & köttfärs! Mycket godare än de färdigköpta!

0

Tacopiroger

Använd tacoköttfärsen från tacomiddagen och baka de allra läckraste pirogerna!

0

Marängtårta med passionsfruktmousse

Lyxig, läcker marängtårta med fylld med fluffig passionsfruktmousse!

0

Passionsfruktmousse

Vit chokladmousse smaksatt med passionsfrukt. Ljuvligt god, lättgjord & lyxig!

0

Citronmousse

Vit chokladmousse med en frisk & fräsch smak av citron! En perfekt, lyxig avslutning på en god middag!

0

Smoothie med kiwi & banan

Smoothie är perfekt till frukost mellis eller på kvällen när du är sugen på något gott!

0

Choklad-semifreddo

Allt gott i ett! Ljuvligt god & lättgjord tårta med marängbottnar, vispgrädde & choklad.

0

Sockerfri fruktglass med kiwi & banan

Snabbgjord kiwiglass helt utan tillsatt socker – hälsosamt alternativ när du är sugen på något gott!

0

Chokladsnitt

Läckra, spröda småkakor med knastrigt pärlsocker på toppen.

0

Ost- & skinkpiroger

Inbakade piroger fyllda med smält ost & skinka! Mums vad gott!

0

Pizza med valfri fyllning

En perfekt pizzabottnen som kan fyllas efter egen smak!

0