TACOGRYTA MED POTATIS

Smakrik köttfärsgryta med tacokrydda och potatis. En väldigt omtyckt maträtt som passar både barn och vuxna. Allt tillagas i en och samma gryta! Enkelt och maten räcker till många.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

TACOGRYTA MED POTATIS

1 gul lök
500 g köttfärs
1 påse Tacokrydda
2 klyftor vitlök
1/2 dl tomatpuré
2 burkar krossade tomater
7 dl vatten
2–3 msk köttfond eller grönsaksfond
salt
800 g okokt potatis
2 nävar färsk spenat (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och hacka löken och stek den i olja i en stekpanna.

2. Ta upp löken och stek köttfärsen i en gryta. Tryck och smula sönder den med en gaffel under stekningen. Tillsätt tacokrydda, vitlök, tomatpuré och krossade tomater. Blanda.

3. Tillsätt vatten, fond och salt. Låt det puttra med medelvärme.

4. Skär potatisarna i små bitar. Tillsätt dem i grytan och låt det puttra tills potatisen mjuknat i ca 20 min. Tillsätt färsk spenat mot slutet och rör om. Tillsätt extra vatten om du vill ha en lösare konsistens på grytan. Smaka av kryddningen och tillsätt mer kryddor om du vill ha mer smak.

Tips! Servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraische.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Tips! Servera gärna med en klick gräddfil eller creme fraische.

LINDAS RÅGFRALLOR

Saftiga, mjuka frallor rika på fibrer eftersom det innehåller grovt rågmjöl.

FAKTA GROVT RÅGMJÖL
Grovt rågmjöl är ett fullkornsmjöl som mals från hela rågkärnan, vilket ger det en grövre textur jämfört med fint rågmjöl. Mjölet är rikt på fibrer.
– Innehåller alla delar av rågkärnan, inklusive kli, grodd och endosperm, vilket gör det näringsrikt
– Innehåller viktiga vitaminer och mineraler som B-vitaminer, järn, magnesium och zink.

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka frallorna i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

LINDAS RÅGFRALLOR

15 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
3 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
1/2 dl rapsolja
ca 14 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rågmjölet och blanda. Låt blandningen stå och svälla i 10 minuter.

2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

4. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

5. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga fem hål i varje frallor med baksidan på något köksverktyg. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 20 min. Frallorna går bra att frysa in.

Tips! Baka otroligt goda morotsfrallor – klicka till receptet här!

Tips! Baka otroligt goda morotsfrallor – klicka till receptet här!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka frallorna i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

LINDAS DRÖMFRALLOR

Drömfrallor – extra fluffiga, mjuka bröd som är så goda att man drömmer om dem på natten.
Välj om du vill baka ut bröden direkt när du gjort degen (läs instruktionerna gör så här 2) eller låt dem jäsa över natten: KALLJÄSNING (gör så här 1).

KALLJÄSNING:
Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. Undertiden de jäser och du sover så drömmer du om dessa ljuvligt goda bröd och får njuta av nybakat bröd till frukost!
GÖR SÅ HÄR 1:
– Gör degen och baka ut frallorna direkt på plåten. Strö över lite mjöl.
– Lägg på en bakhandduk och ställ plåten i kylen över natten.
– Ta fram plåten ca 20 minuter innan gräddning och låt den stå i rumstemperatur.

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka frallorna i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

 

LINDAS DRÖMFRALLOR

15 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt

1/2 dl rapsolja
8 dl rågsikt
8 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

4. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga tre hål i varje frallor med baksidan på något köksverktyg. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 18–20 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter. Frallorna går bra att frysa in.

Otroligt goda, fluffiga och saftiga frallor!

LINDAS BANANBRÖD

Ett saftigt bananbröd med havregryn och ägg är ett utmärkt sätt att njuta av ett nyttigt, naturligt sött bröd, perfekt för frukosten eller mellanmålet. Ett vansinnigt gott bröd

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här! 

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

BANANBRÖD

1 limpa

4 dl havregryn, söndersmulade
2 bananer, mosade
3 ägg
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1/2 krm salt

Tips! Tillsätt 1 tsk kanel i smeten, det ger en god smak.

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ungen på 180 grader. Häll havregrynen i en bunke och smula sönder dem grovt med fingrarna.
  2. Mosa bananerna på en tallrik med en gaffel.
  3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en annan bunke.
  4. Tillsätt alla ingredienser i bunken med ägg och vispa ihop till en smet. Låt den sedan stå i 10 minuter och svälla.
  5. Häll smeten i Lindas avlånga brödform (limpform), klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter. Ta upp brödet i pappret och låt det kallna innan du skär det i skivor.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här! 

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

PRINSESS-STUBBE

Prinsesstårta – en favorit med hallonsylt, vaniljkräm, vispgrädde och ett täcke av marsipan. En otroligt god klassiker som jag här har bakat som en stubbe istället.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här! 


Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

PRINSESS-STUBBE

12–15 bitar

Botten:
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 msk mjölk

Fyllning:
1–2 dl hallonsylt (eller jordgubbssylt)
1–2 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
marsipanlock

Garnering
florsocker
en bit vit choklad, smält
marsipanrosor

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. 
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten. 
  3. Bred ut smeten i Lindas avlånga form (limpform), klädd med bakplåtspapper. 
  4. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 10 min.
  5. Låt bottnen kallna. Lägg den på en tallrik eller skärbräda.
  6. Fyllning: Bred ut ett lager sylt på hela bottnen.
  7. Bred ut tjockt lager vaniljkräm på sylten.
  8. Vispa vispgrädden fluffig.
  9. Bred ut ett riktigt tjockt lager vispad grädde på vaniljkrämen.
  10. Lägg försiktigt ut ett marsipanlock ovanpå vispgrädden. Om du använder ett färdigköpt så är det runt. Skär bort kanterna och använd den överblivna marsipanen och gör marsipanrosor.
  11. Pudra över florsocker, ringla över smält, vit choklad och garnera gärna med marsipanrosor.

Jag har bakat tårtbottnen i min avlånga brödform. De raka kanterna gör bottnen jämnt gräddad och perfekta, snygga kanter.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här!