Nybakta bröd till frukost, mellis eller till maten är makalöst gott! Här får ni recept på superenkla, snabba bröd med ingredienser man oftast har hemma. Man väljer själv vilka frön man har på toppen eller om man bara vill strö över lite mjöl.
Mjölk i degen gör frallorna lite mjukare i konsistensen, vatten lite segare och rustikare.
Nygräddade, ljuvliga pizzabullar. Receptet hittar du nedan – scrolla ner.Degen bör köras i 5–8 minuter i Ankarsrum assistent för då blir glutentrådarna starka och pizzabullarna saftiga, höga och goda.
Reklam för AnkarsrumHembakade pizzabullar är bland det godaste som finns! De är perfekta att äta som mellis, till en sallad eller soppa, som tilltugg till en drink och att ha i frysen och ta fram när man är hungrig. Jag har gjort degen i min Ankasrum assistent som knådar glutentrådarna helt perfekta så bullarna jäser bra och blir saftiga, luftiga, höga och goda.
Baka pizzabullar är som om att baka kanelbullar, men med pizzadeg och pizzafyllning! Bullarna går utmärkt att frysa in.
Många tycker det är krångligt att göra egen deg som ska knådas och jäsa. Men inte när man har världens bästa assistent som gör hela jobbet; Ankarsrum! Titta hur lätt det är att tillsätta en ingrediens i taget, i precis samma ordning som jag skrivit receptet. Inget kladd och Ankarsrum gör hela jobbet; blandar, knådar och degen jäser effektivt under jäslocket i bunken.
Medan degen jäser går jag ut med hunden, jobbar med datorn, dammsuger huset eller åker och handlar. Det gör inget om den jäser lite längre i bunken vad som står receptet. Dock är det viktigt att jäsningen på plåten sker enligt tidsangivelsen i receptet. Degen kan också kalljäsa i kylskåpet i 6–10 timmar.
Ni missar väl inte att Ankarsrum är stolt huvudsponsor till Hela Sverige bakar i TV4. Programmet visas varje onsdag kl 21:00. Där får ni inspiration hur assistenten kan användas!
50 g jäst 8 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 1/2 dl rapsolja 18–19 dl vetemjöl
Tomatsås(färdigköpt pizzasås går också bra) 3 dl krossade tomater 1 dl tomatpuré 2 msk torkad oregano
Fyllning (eller annan valfri fyllning) ca 500 g rökt skinka, strimlad ca 600 g ost, riven
Garnering (kan uteslutas) färsk oregano eller basilika, hackad lite flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i bunken på din Ankarsrum Assistent. Tillsätt vatten och sätt igång maskinen på låg hastighet. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Kör maskinen på låg hastighet i 5–8 minuter så att glutentrådarna i degen blir starka. Degens konsistens ska vara smidig, inte för lös och inte för stabbig. Strö lite vetemjöl över degen, sätt på jäslocket och låt degen jäsa i ca 45 minuter.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad oregano eller basilika och lite flingsalt. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9– 11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Underbart goda chokladcookies med en ruta choklad på varje kaka. Sååååå goda och lätta att baka! Förvara dem i kylskåpet för de är allra godast när de är kylskåpskalla. De går också att frysa in i en burk med lock.
Jakobsdals Charkuteri är ett familjeföretag som funnits sedan 1936. Deras produktion ligger i Göteborg och de har ett nytt sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier som görs på svenskt kött. Toppen, tycker jag!Paprikasalami och Lufttorkad skinka Långlagrad är Jakobsdals senaste nyheter i sitt Plockcharksortiment.
SÅ GÖR DU GODASTE CHARKBRICKAN med svenska charkisar!
Jakobsdals nya sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier är gjorda på svenskt kött. Skivorna är mycket tunna och luftigt packade, så det är enkelt och lägga upp dem snyggt på charkbrickan eller på en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst, vardag som helg!
Jag älskar charkbrickor! Det är så gott, trevligt och enkelt! Det går väldigt snabbt att slänga ihop en schysst charkbricka och vi äter ofta det till middag hemma. Men det går lika bra att servera den som tilltugg till ett glas vin eller bubbel när man får gäster. Men hela min familj tycker det är så gott och mysigt att sitta och plocka och äta många olika sorters chark och goda tillbehör. En charkbricka passar verkligen lika bra en vardagskväll som på helgen och det känns väldig lyxigt att duka fram den. Den enkla är ofta det godaste!
Det jag gillar med Jakobsdals charkuterier, förutom den prima kvalitén och smaken är att charkisarna är gjorda av svenskt kött. När jag köper kött så väljer jag alltid i första hand svenskproducerat och det beror på att det såklart är bättre för miljön när man inte fraktar över hela världen, men svenska djurskyddslagar är också bättre än i många andra länder. Det är viktigt att tänka på!
Det är också viktigt att vi har betande djur i vår natur. De trampar runt och håller ner växtligheten på ängarna. Utan djuren skulle mycket öppen mark växa igen och blir skog. Då skulle pollinerarna som lever på ängarna inte kunna pollinera många av de gröna växter som vi alla äter i vår vardagliga kost.
Många väljer charkuterier från andra länder av ren vana, men det är bättre att välja svenskproducerat från Jakobsdals och de har ett brett sortiment med fantastiska smaker. Att välja svenskproducerade charkisar är en självklarhet för mig.
SÅ GÖR NI MIN CHARKBRICKA:
På min charkbricka har jag valt: – Paprikasalami: kryddad med paprika och chili. Nyhet! – Lufttorkad skinkaLånglagrad: lufttorkad skinka som lagrats länge. Nyhet! – Tryffelsalami: kallrökt, lufttorkad och smaksatt med svart himalayatryffel. – Kallrökt skinka: lufttorkad och smakrik. – Lufttorkad karré: lagrad karré med fin marmorering.
Förutom charkisar kan man lägga på t ex olika ostar, oliver, vindruvor, kex, bröd, marmelad, cocktailtomater m m.
Duka upp en charkbricka med charkisar från Jakobsdals, ostar, päron, oliver, bröd, kex och marmelad. Det är väldigt enkelt och underbart gott. Alla charkuterier från Jakobsdals är gjorda på svenskt kött.
Jag har gjort en underbar gräddkola utan strösocker med Tweek Toffee Caramel och Corny Crunch på toppen. Gräddkolan i sig påverkar blodsockret minimalt och jag har toppat den med Tweek godis som är mitt favoritgodis och det innehåller 95 % mindre socker än vanligt godis. Ett julgodis som påverkar blodsockret minimalt och om man utesluter Tweek-godiset påverkar det blodsockret mindre.
🌟ERBJUDANDE just nu: GRATIS FRAKT på Tweek godispåsar + att du får EN PÅSE gratis Tweek godis om du handlar för mer än 200 kr på tweeksweets.com Använd koden: LINDA 🌟
FIBERSIRAP är sockerfritt och finns bland bakprylarna. Påverkar inte blodsockret. Finns i olika märken och märket spelar ingen roll.
Gräddkola utan socker Tweet
RECEPT
2 dl vispgrädde 2 dl lättströ av valfri sort 2 dl fibersirap (är sockerfri) 2 msk kakao 25 g smör
Garnering Tweek Toffee Caramel och/eller Corny Crunch på toppen.
GÖR SÅ HÄR
1. Tillsätt vispgrädde, lättströ, kakao och fibersirap i en kastrull. Låt det koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.
2. När smeten börjar tjockna och har nått 123–125 grader tillsätter du smör och rör om. Stäng av värmen.
3. Häll smeten i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Låt den kallna.
4. När smeten kallnat, men fortfarande är mjuk dekorerar du och lägger på ditt favorit Tweekgodis Tweek Toffee Caramel och/eller Corny Crunch.
5. Ställ chokladfudgen i kylen och låt den stelna i ett par timmar. Skär den sedan i bitar med en vass kniv.
🌟ERBJUDANDE just nu: GRATIS FRAKT på Tweek godispåsar + att du får EN PÅSE gratis Tweek godis om du handlar för mer än 200 kr på tweeksweets.com Använd koden: LINDA 🌟