Banankaka i micron
Klicka på filmen och kolla hur enkelt man bakar banankakan i micron!
En mycket lätt och himmelskt god banankaka som tillagas på 1–2 minuter i mikron. Perfekt när man vill njuta av något gott snabbt! Man kan bestämma lite själv om man vill att den ska vara lite lätt kladdig, som en kladdkaka eller mer lik en sockerkaka. Läs punkt 3.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Banankaka i micron
1 banan, mosad
1 ägg
1 msk mjölk
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
- Mosa bananen.
- Blanda ihop alla ingredienserna i en rymlig tekopp.
- Kör koppen i mikron i ca 90 sekunder. Titta in i mikron under hela gräddningen. Om kakan reser sig över koppens kant under gräddningen kan du öppna luckan och röra om och köra en stund till. Kakan kan gärna vara lite lätt kladdig, då är den som godast. Men om den är för kladdig kan du köra några sekunder till i micron.
Servera gärna med vispgrädde, det passar perfekt till!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)