Banankaka i micron

https://youtu.be/t9S37toOTC0

Klicka på filmen och kolla hur enkelt man bakar banankakan i micron!

En mycket lätt och himmelskt god banankaka som tillagas på 1–2 minuter i mikron. Perfekt när man vill njuta av något gott snabbt! Man kan bestämma lite själv om man vill att den ska vara lite lätt kladdig, som en kladdkaka eller mer lik en sockerkaka. Läs punkt 3.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Banankaka i micron

1 banan, mosad
1 ägg
1 msk mjölk
1 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Mosa bananen.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en rymlig tekopp.
  3. Kör koppen i mikron i ca 90 sekunder. Titta in i mikron under hela gräddningen. Om kakan reser sig över koppens kant under gräddningen kan du öppna luckan och röra om och köra en stund till. Kakan kan gärna vara lite lätt kladdig, då är den som godast. Men om den är för kladdig kan du köra några sekunder till i micron.

Servera gärna med vispgrädde, det passar perfekt till!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Sirapsfrallor

Mycket fluffiga, mjuka frallor som är himmelskt goda! Underbara bröd som passar perfekt till frukost, mellis eller till utflykten. Ett riktigt favoritbröd

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)som ni måste baka!

Tips! Kalljäs bröden i kylen över natten och grädda dem när du vaknar. Gör en halv sats bröd om det blir trångt i kylskåpet med två plåtar. Ta ut bröden ur kylen när du sätter på ugnen så att de får stå i rumstemperatur ca 15 min innan gräddning. Du kan hoppa över jäsningen i punkt 1. Baka ut bröden direkt och ställ in plåten i kylskåpet.

Sirapsfrallor

20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm

50 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
1 dl sirap, ljus eller mörk
16–17 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget mot slutet. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.

3. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kycklingpasta allt-i-ett

https://youtu.be/aXvGXSXt29s
Kolla filmen hur man tillagar kycklingpasta allt-i-ett

Kycklingfiléer och pasta som tillagas i en och samma form i ugnen. Kycklingen blir oerhört saftig, smakrik och god. Och allt får en väldigt god smak eftersom smakerna blandas ihop i formen. En mycket god och lättlagad middag för både barn och vuxna. Kryddningen kan varieras efter smak.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kycklingpasta allt-i-ett

4 personer

4 kycklingfiléer
salt
peppar
valfria kryddor: t ex curry, chiliflakes

Sås
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk kycklingfond (eller en söndersmulad buljongtärning)
ca 8 dl halvkokt pasta (valfri sort) OBS! koka inte klart pastan helt
färsk basilika
1–2 vitlöksklyftor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan nästan klar, den ska fortfarande vara lite lätt hård (kraftigt al dente).

2. Stek kycklingfiléerna i olja så att de får en gyllenbrun färg. Krydda dem i stekpannan med salt, peppar och t ex curry eller chiliflakes.

3. Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg dem i en ugnsform.

4. Blanda vispgrädde, mjölk, kycklingfond och pressad vitlök i en skål. Häll det på kycklingfiléerna i formen.

5. Häll över kokt pasta och strö över basilika. Sätt på ugnsfolié.

6. Grädda kycklingpastan längst ner i ugnen i ca 25 min. Rör om före serveringen så att gräddsåsen blandas ordentligt med pastan.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Banancookies med havregryn

https://youtu.be/2AFS9rx3wYs
Så bakar med Banancookies – klicka här för att se en kort film som visar hur man gör!

Baka nyttiga kakor med havregryn och banan. Supergoda, supernyttiga och lätta att göra. Kakorna blir lite frasiga på ytan och lätt mjuka inuti. 

Tips! Tillsätt 1 dl kokos. Kakaon kan bytas ut mot 2 tsk kanel.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Nyttiga Banancookies med havregryn

15 st

2 bananer
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
4 dl havregryn (eller 3 1/2 dl havremjöl, färdigköpt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananerna med en gaffel i en skål.

2. Tillsätt bakpulver och kakao och mosa ihop det ordentligt med bananen.

3. Mixa havregrynen till ett mjöl och mosa ihop allt till en massa.

4. Forma ca 16 runda bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel på bollarna. 

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.

Tryck till kakorna med en gaffel.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Geléhjärtan

Jag önskar alla en fin alla hjärtans dag med massor av kärlek❤!

Överraska en kär vän med hemgjorda geléhallonhjärtan! De är enkla att göra och ljuvligt goda!

Tips! Jag gjöt mina geléhjärtan i Ikeas isform Plastis, men man kan använda vilka isformar man vill, även om de inte föreställer hjärtan.

Geléhallonhjärtan

Ca 30 st

Så enkla att göra och en perfekt present som kommer att imponera.

Du behöver:
silikonformar eller små aluminiumformar
matolja

Smeten
10 gelatinblad
200 g hallon, djupfrysta (100 g hallonpuré)
2 1/2 dl strösocker
knappt 1 dl vatten
1/2 dl vit sirap (75 g)
1 tsk citronsyra

Garnering
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Pensla formarna med ett tunt lager olja.

2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

3. Tina hallonen och passera dem genom en sil med små hål för att få bort kärnorna. Väg upp 100 g slät hallonpuré.

4. Koka socker och vatten i en kastrull. Tillsätt sirap och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte för mycket under kokningen. 

5. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt hallonpurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 grader på medelvärme. Rör om då och då. 

6. Ta upp gelatinbladen och skaka av vattnet från dem och rör ner dem och citronsyran i hallonmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till ca 55 grader i rumstemperatur. Rör om ett par gånger under tiden. Häll hallonröran i en kanna med pip och portionera smeten i formarna. 

7. Låt hjärtana stå i rumstemperatur och stelna i 3−4 tim. 

8. Lossa hjärtana ur formarna. Torka eventuellt bort över-flödig olja och rulla dem i strösocker.