Rocky Road sockerfri

Rocky Road

150 g Nicks Dark chocolate
150 g Nicks mjölkchoklad
2 st Nicks Peanuts n´fudge, hackade
2 st Nicks Nicks Soft Toffee
2 st Nicks Cruncy caramel

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt 1/2 dl vispgrädde och blanda. Låt chokladen svalna. 

2. Hacka alla Nicks chokladbars grovt och blanda ner dem i chokladen. 

3. Bred ut chokladen i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna. Skär i bitar med en vass kniv.

Sockerbitslykta

Sockerbitslyktan sprider ett supermysigt sken i mörkret.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

En mysig, superfin lykta byggd av sockerbitar. Ett roligt julpyssel för hela familjen.

Sockerbitslykta

Du behöver:
en bit kartong
aluminiumfolie
sockerbitar
lim (ej brandfarligt!) eller kristyr som du gör av florsocker och äggvita
värmeljus

GÖR SÅ HÄR
1. Klipp ut en cirkel, ca 10 cm i diameter ur kartongbiten.

2. Klä kartongcirkeln med aluminiumfolie.

3. Sätt lim eller kristyr på sockerbitarna och sätt dem i en cirkel i utkanten på kartongcirkeln.

4. Bygg sedan sockerbitarna som en mur ovanpå bottenlagret. 5–7 lager är lagom.

Saffransdrömmar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Otroligt spröda, gyllengula drömmar som fullkomligt smälter i munnen. De doftar och smakar himmelskt gott och är mycket lätta att baka.

Saffransdrömmar 

18 st

1/2 g saffran (1 påse)
50 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk hjorthornssalt

1/2 dl matolja eller rapsolja
2 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Vispa ihop saffran, smör, strösocker och hjorthornssalt i en bunke med en elvisp.

2. Tillsätt oljan och och vispa en minut till. 

3. Tillsätt vetemjöl och blanda ihop allt snabbt till en deg.

4. Rulla ut degen till en lång rulle. Dela den i ca 18 bitar. Rulla bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem kallna på plåten.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladbräck sockerfritt

I betalt annonssamarbete med Nicks.

Enkelt och supergott! Bräcket kan brytas till mindre bitar och toppas med Nicks Crunchy caramel och hackad sötmandel/nötter. Godiset är gjort med Nick´s choklad och påverkar inte blodsockret nämnvärt. Superbra för alla som vill äta sockerfritt och t ex diabetiker.

Chokladbräck sockerfritt

300 g Nick´s dark chocolate
300 g Nick´s milk chocolate
4 st Nicks Crunchy caramel (28 g styck)
1/2 dl hackade nötter eller sötmandel (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält chokladen i en skål (av glas, porslin eller aluminum) över vattenbad.
  2. Hacka Nicks Crunchy caramel med en vass kniv.
  3. Hacka nötterna eller sötmandel.
  4. Bred ut chokladen tunt på ett bakplåtspapper (som ligger på en skärbräda eller plåt).
  5. Strö hackat Nicks Crunchy caramel och hackade nötter/sötmandel över hela chokladen.
  6. Ställ chokladen i kylen för att stelna. Förvara chokladen i kylen.

Wienerchoklad sockerfri

I betalt annonssamarbete med Nicks.

Den här är en sockerfri, ljuvligt god variant av den populära wienernougaten. Men denna gjord av Nicks choklad påverkar i princip inte blodsockret och innehåller inte nougat med socker. Så himla gott godis som också är väldigt enkelt att göra. Perfekt både som jul- och påskgodis.

Wienerchoklad 

150 g Nick´s dark chocolate
150 g Nick´s milk chocolate

1/2 dl vispgrädde
50 g rostade mandelspån

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält den chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt grädden och rör om.
  2. Blanda ner mandelspånen och rör om.
  3. Bred ut chokladen i en liten form ca 10 x 14 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Ställ chokladen i kylen för att stelna. Skär sedan i bitar med en vass kniv. Förvara chokladen i kylen.