En drömgod, krämig glass med sötsyrliga hallon. Den görs på bara några minuter och sedan ett par timmar i frysen. Du behöver ingen glassmaskin vilket gör det otroligt smidigt. En perfekt dessert efter en god middag! Använd frysta eller färska hallon.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Krämig hallonglass
Ca 1,1 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
ca 150 g hallon, fysta eller färska
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Smula sönder hallonen och blanda ner dem i gräddblandningen.
3. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Smula sönder några hallon på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.