LJUVLIGT GOD KLADDKAKA Kokos och choklad är en underbar kombination! Kokos är ett mycket enkelt och bra sätt att smaksätta en vanilj chokladkladdkaka! Servera gärna kakan med vaniljglass eller vispgrädde.
Här finns fler läckra, goda recept på kladdkakor – klicka här!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Chokladkokoskladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Garnering & till formen
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos), 23–24 cm i diameter.
3. Strö över kokos
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.