Om du vill täcka kakan med cream cheese frosting istället för glasyren i receptet klickar du här för recept!Ca 12 bitar200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)4 ägg4 dl strösocker2 dl rapsolja1 msk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 tsk mald kanel4 dl vetemjöl Glasyr (eller cream cheese frosting – klicka här för recept)1 ½ msk vaniljsocker
4 dl florsocker
50 g smör, smält
3–5 tsk vatten GarneringkokosGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.
[caption id="attachment_52353" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.[/caption]
[caption id="attachment_52354" align="" width="860"] 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_52355" align="" width="860"] 3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_52356" align="" width="860"] 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.[/caption]
[caption id="attachment_52400" align="" width="860"] 5. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar. Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos. Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.[/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Chokladmuffins med hackad lakritschoklad. Ljuvligt goda, supersaftiga och enkla att baka. Choklad och lakrits är en underbar kombination. Jag använde en chokladkaka med knapriga lakritsbitar i, men det går bra med viken choklad som helst. T ex mjölkchoklad, schweizernötchoklad, mintchoklad, mörk choklad, Daim eller någon annan favorit. Chokladmuffins med hackad …