Bloggar Lindas Bakskola Lindas nyttigt Lindas småkakor Okategoriserade

Nyttiga russinhavrekakor

20 röster

nyttigarussinhavrekakor5

SOCKERFRIA KAKOR Hälsosamma havrekakor med russin – helt utan mjöl, socker eller smör. De är segmjuka inuti och knapriga på ytan. Perfekta när man vill vara nyttig! Om man inte hinner äta frukost eller mellis kan man ta med sig några kakor på vägen.

Det tar bara några minuter att röra ihop smeten och 15 min att grädda kakorna. Totalt är de klara på 20–30 min.

Tips!
Smaksätt gärna kakorna med 1 tsk kanel, kardemumma eller vaniljpulver.

nyttigadadelbollar
Nyttiga dadelbollar helt utan socker och smör. Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Nyttiga russinhavrekakor

Ca 12 st

1 banan
ca 2 dl havregryn (anpassa mängden till storleken på bananen, degen ska vara lätt kladdig).
¾–1 dl russin

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram banan, havregryn och russin.

2. Mosa bananen i en skål.

3. Tillsätt havregrynen och glanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).

4. Rör ner russinen och forma bollar av degen.

5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram banan, havregryn och russin.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram banan, havregryn och russin.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa bananen i en skål.
2. Mosa bananen i en skål
3. Tillsätt havregrynen och glanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
3. Tillsätt havregrynen och glanda ihop allt till en kladdig deg (anpassa mängden havregryn eftersom storleken på en banan skiljer sig, degen ska vara lite kladdig).
4. Rör ner russinen och forma bollar av degen.
4. Rör ner russinen och forma bollar av degen.
5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
5. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

nyttigarussinhavrekakor7 nyttigarussinhavrekakor9 nyttigarussinhavrekakor6 nyttigarussinhavrekakor8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttiga kanelhavrekakor med 3 ingredienser

Nyttiga havrekakor utan mjöl, socker eller smör som är segmjuka inuti och knapriga på ytan.

0

Kanelbullekladdkaka

Läcker kladdkaka med smak av kanelbulle!

0

Morotskärleksmums

NYTT! Kärleksmums med saftig morotskakbotten och vit glasyr! Ljuvligt gott!

0

Daimfudge kladdkaka

Den knapriga Daimen i chokladen är ljuvligt god! Servera gärna med vispgrädde eller glass!

0

Saftig morotskaka

Riktigt, riktigt saftiga och goda morotsrutor med lätt smak av kanel. Älskar dessa godingar!

0

Morotskaka med frosting

Supersaftiga morotsrytor med en drömgod frosting!

0

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

Klicka på rubriken för att komma till listan och recepten!

0

Daimtårta

Krämig, knäckig och kladdig på samma gång – en drömgod, lättgjord tårta!

0

Key Lime pie

Sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En lyxig, lättgjord dessert!

0

Kanelbulledrömmar

Oerhört spröda, lättgjorda drömmar med smak av kanelbulle!

0

Kanelbullebrownies

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

0

Snabba kanelbullar

15 min bakning + 15 min gräddning! Saftiga bullar som inte behöver jäsa! Supergoda!

0