8–10 bitar200 g mörk choklad (välj en kvalitetschoklad som du gillar)3 äggGarnering
ev. florsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.
2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.
3. Blanda ner gulorna i chokladen.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.
5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.
6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.
7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).
8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde och hallon, eller ät den som den här.
[caption id="attachment_53307" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen i bitar i en skål och smält den över vattenbad.[/caption]
[caption id="attachment_53308" align="" width="860"] 2. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna i varsin skål.[/caption]
[caption id="attachment_53309" align="" width="860"] 3. Blanda ner gulorna i chokladen.[/caption]
[caption id="attachment_53310" align="" width="860"] 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med en elvisp.[/caption]
[caption id="attachment_53311" align="" width="860"] 5. Blanda ner 1/3 av äggvitorna i chokladsmeten. Rör om.[/caption]
[caption id="attachment_53312" align="" width="860"] 6. Tillsätt resten av äggvitorna och rör försiktigt ihop allt till en smet.[/caption]
[caption id="attachment_53313" align="" width="860"] 7. Häll ner smeten i en form, ca 16 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper (formen måste ha 8–10 cm hög kant).[/caption]
[caption id="attachment_53314" align="" width="860"] 8. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. (Kakan sjunker ihop när den svalnar). Pudra eventuellt över florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispgrädde och hallon, eller ät den som den här.[/caption]
En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min nya, avlånga ugnsform som verkligen är suverän att baka i! Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka …