Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Daimfudge kladdkaka

daimkladdkaka6 DRÖMGOD KLADDKAKA MED DAIMFUDGE Botten på den här ljuvligt goda kakan består av en chokladkladdkaka och på toppen ligger en riktigt, riktigt läcker daimfudge. De knapriga Daimbitarna gör kakan ännu godare! Fudgen kan man göra på två sätt; antingen med en 200 g daimchokladkaka eller en 200 g naturell chokladkaka + 1 hackad dubbeldaim. Båda sätten funkar lika bra. [caption id="attachment_52552" align="" width="215"]kokostoscakladdkaka Superläcker, god toscakladdkaka – klicka här eller på bilden för recept![/caption] [caption id="attachment_52553" align="" width="215"]oreokladdkaka Superläcker, god Oreokladdkaka – klicka här eller på bilden för recept![/caption] TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!  Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Daimfudge kladdkaka

Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker ½ krm salt ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 ¾ dl vetemjöl 3 ägg Daimfudge 200 g Daim chokladkaka (eller 1 mjölkchokladkaka + 1 dubbeldaim) ¾ dl vispgrädde GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. 3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad). 4. Bred ut fudgen över kladdkakan. Låt den stelna innan du skär kakan i bitar. [caption id="attachment_52539" align="" width="860"]daimkladdkaka1 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_52540" align="" width="860"]daimkladdkaka1b 2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.[/caption] [caption id="attachment_52550" align="" width="860"]3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad). 3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).[/caption] [caption id="attachment_52543" align="" width="860"]daimkladdkaka4 4. Bred ut fudgen över kladdkakan. Låt den stelna innan du skär kakan i bitar.[/caption] daimkladdkaka5 daimkladdkaka7 daimkladdkaka8    

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftig morotskaka

Riktigt, riktigt saftiga och goda morotsrutor med lätt smak av kanel. Älskar dessa godingar!

0

Morotskaka med frosting

Supersaftiga morotsrytor med en drömgod frosting!

0

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

Klicka på rubriken för att komma till listan och recepten!

0

Daimtårta

Krämig, knäckig och kladdig på samma gång – en drömgod, lättgjord tårta!

0

Key Lime pie

Sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En lyxig, lättgjord dessert!

0

Kanelbulledrömmar

Oerhört spröda, lättgjorda drömmar med smak av kanelbulle!

0

Kanelbullebrownies

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

0

Snabba kanelbullar

15 min bakning + 15 min gräddning! Saftiga bullar som inte behöver jäsa! Supergoda!

0

Mjölkchokladmums

Saftig mjölkchokladbotten med vaniljglasyr, kokos och hackad mjölkchoklad.

0

Russinrutor

Saftiga, goda rågsiktsrutor. Russinen kan uteslutas eller ersättas med nötter, aprikoser eller frön.

0

Müslilimpa

Müsli i limpan gör den extra saftig, fiberrik & god!

0

Enkel äppelkaka med segmjuka kanter

Enkel = godast! Den segmjuka bottnen gör denna kaka extremt god och läcker!

0