LJUVLIG KRISPIG CHOKLAD Tunna chokladplattor med läcker, krispig krokant. Ett mycket lättgjort och uppskattat godis som går snabbt att göra. Förvara chokladplattorna i kylen!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Hemgjord Noblesse
12–15 st
Krokant
¾ dl strösocker
¾ dl sötmandel, finhackad
200 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Krokant: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas). Tillsätt den hackade sötmandeln och rör om.
2. Häll upp krokanten på ett bakplåtspapper och låt den stelna. Finhacka krokanten på en skärbräda med en vass kniv.
3. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Rör ner korkanten (spar 1–2 tsk till garnering).
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller skärbräda. Klicka ut chokladen med en matsked och bred ut den till runda plattor. Strö över lite krokant. Låt chokladen stelna i kylen.
[…] Gör hemgjord Noblesse – klicka på bilden för recept! […]