Förtrollande god nougatfudge som har en rykande åtgång. Den är len, mjuk, härlig – ja helt underbart god! Och så är den enkelt att göra! Förvara den i en burk med lock i kylen.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Nougatfudge
25–30 bitar
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 ½ dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
250 g nougat, skuren i bitar
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao i en kastrull på medelvärme tills massan håller ca 125 grader.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nougaten. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
- Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
- Skär fudgen i bitar med en vass kniv.