Ljuvligt god och mjuk mjölkchokladkola som fullkomligt smälter i munnen. Ett läckert julgodis som garanterat blir en favorit! Flingsaltet på toppen är pricken över i och framhäver smakerna ännu bättre. Men flingsaltet kan uteslutas om man inte vill ha det, eller strö det bara på någon enstaka bit. Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!Tips! Följ mig gärna påInstagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mjuk mjölkchokladkola med flingsalt
20–25 bitar2 dl vispgrädde
2 dl strösocker2 dl ljus sirap
1 ½ msk kakao50 g smör150 g mjölkchoklad, bruten i bitarGarnering flingsalt (kan självklart uteslutas om man inte vill ha salt på)GÖR SÅ HÄR
Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.
Strö över flingsalt och skär kolan i bitar med en vass kniv.
Tips! Här hittar du fler goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!
[caption id="attachment_38136" align="" width="860"] 1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.[/caption]
[caption id="attachment_38137" align="" width="860"] 2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_38138" align="" width="860"] 3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.[/caption]
[caption id="attachment_38139" align="" width="860"] 4. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Strö över flingsalt vid servering. [/caption]
Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm. Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept! Saffranbullar fyllda med smörkräm Ca 30 st Fyllning 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl florsocker 1 msk vaniljsocker Deg ½ g saffran (1 påse) 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm …
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här! Wienerchoklad Ca 50 bitar (beroende på storlek) 75 g rostade mandelspån 200 g mjölkchoklad 200 g mörk choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 …