Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Pepparkaksbrownies

pepparkaksbrownies6 BAKA MED PEPPARKAKOR Superläckra, goda chokladbrownies med pepparkakor på toppen. Supergott, juligt och lätt att baka! Servera gärna ihop med vispgrädde eller vaniljglass. Men de är också goda att äta precis som de är. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Pepparkaksbrownies

12 bitar 125 g smör 2 ½ dl strösocker 1 dl kakao 1 nypa salt ½ tsk kanel (kan uteslutas) 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 1 ½ dl vetemjöl Garnering 12 pepparkakor  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats. 2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet. 3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). 4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten. 5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut pepparkakorna i botten på en form, ca 18 x 25 cm för att kolla att de får plats.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, kanel, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
3. Lägg i ett bakplåtspapper i formen eller smörj och bröa. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter).
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
4. Lägg ut pepparkakorna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min beroende på hur kladdiga du vill ha rutorna. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
pepparkaksbrownies7 pepparkaksbrownies8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjord glass i tre smaker

Krämig, lättgjord glass – en smet och tre smaker!

0

Pepparkakskladdkaka

En julig chokladkladdkaka med spröda pepparkakor på toppen!

0

Mandelknäckbräck

Knäckig botten med ett härligt chokladmandeltäcke! Mums!

0

Saltlakritskola

Seg kola med en fantastiskt sötsalt lakritssmak. En riktig 10-poängare!

0

Daimbräck

Lättgjord, läcker Daim som man bryter i bitar.

0

Vaniljbullar

Oerhört saftiga, läckra bullar med ljuvligt god vaniljfyllning.

0

Vaniljflorsockerbullar

Saftiga, luftiga härliga vetebullar med ljuvlig fyllning!

0

Bake-off frallor

Frys in degbullar och ta fram dem och grädda när du vill ha nybakat bröd!

0

Nyttiga russinhavrekakor

Hälsosamma kakor helt utan socker, mjöl och smör!

0