Det är busenkelt att göra baka bullar i långpanna och de håller sig saftigare längre än vanliga bullar. Fyllningen med Philadelphia och rivet citronskal gör dem helt oemotståndliga. Gör en helt plåt och frys in de bullarna som blir över. Fler goda recept:
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och Facebook: Lindas bakskola
Philadelphiabullar med citronsmak
Ca 40 bitar
Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.
Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron
Bulldegen
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.