Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Okategoriserade

Philadelphiabullar med citronsmak

philadelphiabullar3

Det är busenkelt att göra baka bullar i långpanna och de håller sig saftigare längre än vanliga bullar. Fyllningen med Philadelphia och rivet citronskal gör dem helt oemotståndliga. Gör en helt plåt och frys in de bullarna som blir över. Fler goda recept:

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och Facebook: Lindas bakskola

Philadelphiabullar med citronsmak

Ca 40 bitar

Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar.

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Philadelphiaost
1 ½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron

Bulldegen
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen i ca 1 tim så att bitarna blir frysta.
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.
2. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
4. Tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
4. Tryck ca 40 hål i degen med fingret.
5. Tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
5. Tryck ner en bit fryst philadelphiafyllning i varje hål.
6. Pensla brödkakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min. Låt brödet svalna och skär det sedan i rutor.
6. Pensla brödkakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–25 min.
7. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
7. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

 

Philadelphiabullar – steg-för-steg.
Philadelphiabullar – steg-för-steg.

philadelphiabullar2 philadelphiabullar5

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Skorpor är ett vetebröd som efter gräddningen torkas i ugnen så de blir knapriga och goda.

0

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0

Kärleksmums – en älskad chokladdröm

Ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos.

0

Rågsiktskakor – klassiska matbröd

Saftiga och goda rågsiktskakor med hål i mitten som är enkla och roliga att göra.

0

M & M-snittar

Fantastiskt goda M & M snittar som är fullspäckade med mjölkchokladlinser, spröda på ytan och lite sega i mitten.

0

Semmelfläta

Läcker semmelfläta fylld med god mandelmassa och fluffig vispgrädde. Receptet innehåller enkla steg-för-steg bilder.

0

Semmelflätor

Läckra, gräddiga semmelflätor fyllda med mandelmassa.

0

Chapati

Youtubefilm, recept & bilder från Kabita´s Kitchen. (Recept nedan) Recept: Chapati 4 dl vetemjöl ca 2 ¼ dl vatten, rumsvarmt ev. ½ tsk salt (salt ingår inte i filmens recept, men jag tillsätter det för godare smak) GÖR SÅ HÄR 1. Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av vattnen och nyp ihop. Tillsätt mer vatten, lite …

0

Marängspöken

Bra Youtube-film som tydligt visar hur man gör marängspöken! Tid 50 sek

0

Oreokakor

Recpettips från Allt om mat! Goda Oreokakor som man enkelt gör själv!

0