Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd Okategoriserade

Sesamlimpa

sesamlimpa9

LÄTT ATT BAKA En oerhört saftig & god frukostlimpa! Sesamfröna på toppen ger en mycket god, härlig smak. De kan bytas ut mot vallmofrön

Pensling
Om man penslar brödet med mjölk får ytan en brunare färg än om man penslar med vatten. Det beror på att mjölk innehåller fett och det ger brödet en mörkare gräddning.

Baka enkla limpan i papper – klicka här för recept!
Baka enkla limpan i papper – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler recept på limpor!

Sesamlimpa

1 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
4 dl rågsikt
ca 3–4 dl vetemjöl

Garnering
mjölk (eller vatten)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.

4. Pensla limpan med mjölk (eller vatten).

5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt salt, rapsolja, rågsiktoch vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
2. Forma degen till en limpa. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.
3. Klipp djupa snitt i degen med en sax eller skär djupa snitt med en kniv.

sesamlimpa3

5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Strö över sesamfrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 min. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in brödet. Låt limpan svalna i formen.

sesamlimpa6 sesamlimpa7 sesamlimpa8 sesamlimpa10

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mockarutor

Ett av de populäraste och godaste kakorna som finns!

0

Mördeg / Mördegskakor

Grundrecept som kan bakas ut på många olika sätt. T ex syltkakor, gaffelkakor m m.

0

Syltkakor

Spröda mördegskakor fyllda med sylt.

0

Topp 3-recept

De 3 populäraste recepten i Lindas bakskola just nu!

0

Kokostosca

Drömgod kladdig chokladbotten med härlig kokostosca på toppen!

0

Så gör du nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser

Kolla på de tydliga steg-för-stegbilderna som visar hur man gör!

0

Perfekt pizzabotten

Lika god botten som på pizzerian! Toppa med valfri fyllning! Steg-för-stegbilder visar hur man gör!

0

Riven äppelkaka

Superläcker, lättgjord äppelkaka med rivet äpple.

0

Mangoglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri och krämig glass som bara innehåller fryst mango och mjölk. Supergod!

0

Frozen yoghurt mango

Nyttig glassliknande frozen yoghurt gjord på 2 ingredienser! Supergod helt utan tillsatt socker.

0

Bakpulvertunnbröd

Snabba saftiga & mjuka tunnbröd som gräddas i ugnen.

0