LÄTTGJORD PIZZA En ljuvligt god pizza med en bakpulverbottnen som inte behöver jäsa. Den är gudomligt god och en favorit hos hela min familj! Den går snabbt att slänga ihop och fyllningen på pizzan kan varieras precis som man vill. Lika god vardag som helg!
Baka klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Superläcker inbakad Calzone! Klicka här för recept!
Här hittar du fler läckra, enkla och goda recept p fler piroger och pizzor!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Snabb bakpulverpizza
Tips! Gör en stor pizza av hela degen. Tänk på att gräddningstiden då blir lite längre.
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
Fyllning
ca 1 dl tomatsås
150 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Dela degen i två bitar. Platt ut dem till rundlar, ½–1 cm tunna, med mjölade händer på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred ut tomatsås på bottnarna. Strö över skinka, ost och oregano (eller annan valfri fyllning).
4. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 12–14 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.