Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Enkla rågsiktsrutor

dagens-recept
De här rågsiktsrutorna brukar jag ofta baka när vi är på vårt landställe eller i fjällen. När vi är lediga eller på semester bakar jag alltid bröd till frukost. Jag älskar nybakat bröd! Med fem barn i åldrarna 5–17 år är det här brödet perfekt eftersom alla i familjen älskar det.  Det är enkelt att göra, kräver inga speciella formar eller någon kavel. Superenkelt!   Tips: Kalljästa rågsiktsrutor Ibland kalljäser jag dessa bröd. Då gör jag degen på kvällen och jäser den under bakduk i kylskåpet på natten. På morgonen: Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper (eller smord med smör) . Skär den i ett rutmönster och låt degrutorna jäsa under en bakduk medan ugnen blir varm (20–30 min). Följ i övrig receptet nedan. Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Enkla rågsiktsrutor

12 st Rustikt bröd som är saftigt och kräver en liten arbetsinsats. 25 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 25 g smör, rumsvarmt 1 tsk salt 2 msk ljus sirap 7–8 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. 2. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. 4. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock. 5. Dela degen i ett rutmönster, 12 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 6. Grädda brödet mitt i ugnen i 16–20 min. Låt brödet svalna under bakduk på ett galler. [caption id="attachment_4708" align="" width="860"]1. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min. 1. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption] [caption id="attachment_4709" align="" width="860"]2. 4.Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock. 2. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock.[/caption] [caption id="attachment_4710" align="" width="860"]3. Dela degen i ett rutmönster, 16 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min. 3. Dela degen i ett rutmönster, 12 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min.[/caption] [caption id="attachment_4703" align="" width="860"]Nygräddat och klart! 7.Låt brödet svalna under bakduk på ett galler. Nygräddat och klart! Låt brödet svalna under bakduk på ett galler.[/caption]          

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas matbröd

Lindas matbröd med steg-för-stegbilder till recepten!

0

Bananglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri glass gjord av banan & kakao!

0

Kalljästa morotsfrallor

Låt degen jäsa i kylen över natten & grädda direkt när du vaknar!

0

Crunchig smuläppelpaj

Sötmandlarna gör den smuliga pajen ännu godare och crunchig!

0

Lindas smuläppelpaj

En perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig!

0

Lindas bake-off frallor

Smart knep – frys in degfrallorna och grädda när du vill ha nybakat!

0

Pudrade smuldegskakor

Gör superläckra, knapriga kakor av smuldeg!

0

Smuldegskakor

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – ljuvligt goda!

0

Hastkaka

Som hastbullar fast i kakform. Supersaftig med kanel & socker!

0

3 ljuvligt goda kräftbröd

Nybakat bröd till kräftorna är det godaste som finns! Här får du 3 supergoda, lättgjorda recept!

0

Mjölfria brownies

Ljuvliga brownies utan mjöl, smör och socker.

0