Bloggar Lindas äppelpaj Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas pajrecept Okategoriserade

Smulpaj med äpple

äppelpajsmultäcke4 äppelpajsmultäcke2

SUPERLÄCKER ÄPPELPAJ  som har en perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig! Servera den med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

Saftig, superläcker äppel-kanelbullekaka – klicka till receptet här!
Saftig, superläcker äppel-kanelbullekaka – klicka till receptet här!
äppelkladdkaka
Ljuvligt god äppelkladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

 

Smulpaj med äpple

Ca 10 portioner

Fyllning
ca 3 äpplen

ca 1 tsk kanel
1–2 msk strösocker 

Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt

1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt) 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.

2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

4. Smula degen över äpplena.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över rabarbern.
4. Smula degen över äpplena.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

äppelpajsmultäcke1 äppelpajsmultäcke3 äppelpajsmultäcke1

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kalljästa morotsfrallor

Låt degen jäsa i kylen över natten & grädda direkt när du vaknar!

0

Crunchig smuläppelpaj

Sötmandlarna gör den smuliga pajen ännu godare och crunchig!

0

Lindas smuläppelpaj

En perfekt kombinationen av sött, lite salt och smulor. Den godaste äppelsmulpajen man kan tänka sig!

0

Lindas bake-off frallor

Smart knep – frys in degfrallorna och grädda när du vill ha nybakat!

0

Pudrade smuldegskakor

Gör superläckra, knapriga kakor av smuldeg!

0

Smuldegskakor

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – ljuvligt goda!

0

Hastkaka

Som hastbullar fast i kakform. Supersaftig med kanel & socker!

0

3 ljuvligt goda kräftbröd

Nybakat bröd till kräftorna är det godaste som finns! Här får du 3 supergoda, lättgjorda recept!

0

Mjölfria brownies

Ljuvliga brownies utan mjöl, smör och socker.

0

Ost & skinkpaj

Ett oerhört frasigt & gott pajskal med en härlig ost- & skinkfyllning!

0

Kolatårta

Drömgod kladdig chokladkaka med urläcker chokladkolakräm på toppen.

0

Klassiska pizzabullar

Smarriga pizzabullar som är perfekta att ta med sig på utflykten eller frysa in till barnens mellis.

0