kalljästamorotsfrallor9 kalljästamorotsfrallor13

Kalljästa morotsfrallor! Gör degen på kvällen, lägg frallorna på en plåt och låt dem jäsa i kylen över natten. Grädda dem direkt när du vaknar och servera nybakta, varma bröd till frukost! Ljuvligt gott! Och enkelt!

Tips! Om du inte vill kalljäsa brödet kan du låta degen jäsa i bunken i ca 45 min. Baka sedan ut frallorna och låt dem jäsa i ca 30 min på plåten innan gräddning.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Kalljästa morotsfrallor

Ca 12 st

25 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
1 morot, fint riven
2 dl grahamsmjöl
8–9 dl vetemjöl 

Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten.

4. På morgonen: Ta fram bröden och pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjöl och vatten och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, rapsolja, rivna morötter och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

2. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bollar.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten.

3. Lägg degbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten.

4. På morgonen: Ta fram bröden och pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250 grader.

4. På morgonen: Ta fram bröden och pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Strö över sesamfrön.

5. Strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.

kalljästamorotsfrallor7 kalljästamorotsfrallor8 kalljästamorotsfrallor12 kalljästamorotsfrallor10 kalljästamorotsfrallor11