Bloggar

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

dagensrecept

vaniljapelsinrutor3

Saftigare rutor än så här har jag nog aldrig smakat. De har en makalöst god konsistens och den lite smuliga ytan på toppen är pricken över i.

Om du inte har någon apelsin går det lika bra med citron eller clementin.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

12–16 st

Rutorna kan beskrivas som en blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta. Apelsinen kan bytas ut mot citron.

Smuldeg
250 g smör, rumsvarmt
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Fyllning
2 ägg
2 dl crème fraiche, 34 procent
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en ½ apelsin (kan bytas mot citron)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.

2. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

2. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor.

steg4

Pudra florsocker över kakan före servering.

 

vaniljapelsinrutor3 vaniljapelsinrutor1

utvald

fb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola