Fryst Daimtårta
12–14 bitar Det går åt tre stycken dubbla Daim till tårtan, men de kan bytas ut mot andra chokladsorter du tycker om, t ex grovhackad choklad, M & M, Non stop eller något annat gott. Mandelmarängbotten 100 g sötmandel 4 äggvitor (spara gulorna) 1 dl strösocker Fyllning 4 äggulor 1 dl florsocker 5 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 2 dubbla Daim, grovhackade Garnering 1 dubbel Daim, grovhackad GÖR SÅ HÄR 1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. (Kakan går även bra att göra i en 23–24 cm form, men då blir eventuellt gräddningstiden något kortare och kakan inte lika hög, men definitivt lika god). 2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln. 3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen. 4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten. 5. Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10–15 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim. [caption id="attachment_5911" align="" width="860"] 1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna.(Kakan går bra att göra i en 23–24 cm form, men då blir eventuellt gräddningstiden något kortare och kakan inte lika hög, men definitivt lika god).[/caption] [caption id="attachment_5912" align="" width="860"] 2. Mal mandeln i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ihop allt till en smet. Vänd försiktigt ner mandeln.[/caption] [caption id="attachment_5913" align="" width="860"] 3. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna helt i formen.[/caption] [caption id="attachment_5914" align="" width="860"] 4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner Daimen i smeten.[/caption] [caption id="attachment_5915" align="" width="860"] 5. Häll Daimsmeten över kakan och ställ formen i frysen i några timmar. Ta fram tårtan 10–15 min före servering. Garnera kakan med hackad Daim.[/caption]