Bloggar

Kardemummakaka med smuligt havretäcke

dagens-recept smuligkardemummakaka1 smuligkardemummakaka4

Kardemumma är en underbart god krydda som alltid är ett säkert kort. Det smuliga och lite knäckiga täcket gör kardemummakakan extra god!

Det går bra att använda antingen stötta kardemummakärnor eller malen kardemumma i smeten.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Kardemummakaka med smuligt havretäcke

Ca 12 bitar

Saftig och mjuk kaka med ett knaprigt och lite knäckigt havregrynstäcke.

2 ägg
1 ½ dl strösocker
½ tsk stött kardemumma
50 g smör, smält
1 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Smultäcke
75 g smör
1 msk ljus sirap
¾ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma, smör och filmjölk. Blanda bikarbonat och mjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 20 min.

4. Smultäcke: Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap, socker, vaniljsocker och havregryn.

5. Ta ut kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 230 grader. Smula havregrynsblandningen över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare ca 10 min eller tills den fått fin färg. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, kardemumma, smör och filmjölk. Blanda bikarbonat och mjöl och rör ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt kardemumma, smör och filmjölk. Blanda bikarbonat och mjöl och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 20 min.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 20 min.

4. Smultäcke: Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap, socker, vaniljsocker och havregryn.

4. Smultäcke: Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap, socker, vaniljsocker och havregryn.

5. Ta ut kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 230 grader. Smula havregrynsblandningen över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare ca 10 min eller tills den fått fin färg.

5. Ta ut kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 230 grader. Smula havregrynsblandningen över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare ca 10 min eller tills den fått fin färg.

steg6

smuligkardemummakaka3 smuligkardemummakaka2

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola