Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Ananaskaka med glasyr & kokos

utvald ananasrutor7

Ananas i mjuka kakor är så himla gott! I de här rutorna har jag tillsatt en liten burk med krossad ananas och det gör dem otroligt saftiga och ger är härlig, fräsch smak. Glasyren och kokosen på toppen är en fantastiskt god kombination som gör kakan underbar!

Ananaskaka med glasyr & kokos

16–20 bitar

125 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas, 227 gram
1 ½ dl mjölk

Glasyr
3 dl florsocker
2–3 msk ananasspad
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med mjölken och ananasen. Rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en form, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med ananasen. Rör ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med mjölken och ananasen. Rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
2. Häll smeten i en form, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda florsocker och spad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

steg5

ananasrutor3 ananasrutor7 ananasrutor6 ananasrutor5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lingonrutor på plåt

Lättbakade och oerhört saftiga och goda lingonrutor.

0

Klassisk sockerkaka med hackad choklad

Saftig, mjuk sockerkaka med grovhackade chokladbitar i smeten.

0

Fudge brownies

Ljuvligt goda, segmjuka, lite kladdiga brownies med krämig chokladtryffel på toppen.

0

Två bröd av en deg

Gör en deg och baka ut den till både en saftig limpa och delikata långpannerutor.

0

Daim- & kolapaj

Ett frasigt pajskal med en seg och god kolafyllning, toppad med hackad Daim. Bedårande gott!

0

Kokoskaka med glasyr

Mjuk, härlig kaka fylld med smarrig kokos, toppad med glasyr och knaprig sötmandel.

0

Äppelkrans

Ljuvligt god vetekrans fylld med rivna äpplen, kanel och socker.

0

Knäckig smuläppelpaj

Lättbakad, ljuvlig paj som är läckert knäckig på ytan.

0

Stekpannebröd

Lättgjort och saftigt bröd med flingsalt som är trevligt att servera direkt ur stekpannen

0

Morotsfrallor

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

0

Nougatkladdkaka

Vansinnigt god kladdkaka fylld med läcker nougat.

0