Det här är en riktig favoritkaka som är enkel att slänga ihop när man får oväntat besök eller när sötsuget plötsligt sätter in. Den innehåller inget bakpulver och gräddas i en limpform. Om det blir något över av kakan så förvara den inslagen i bakplåtspapperet för då behåller den sina segmjuka kanter som är så otroligt goda.
[caption id="attachment_36004" align="" width="215"]Ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch på Facebook: lindasbakskola
Snabbaste äppelkakan
Ca 10 bitar
Lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver.
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smältGarnering
2 äpplen2 tsk strösocker1 tsk kanel
1 msk mandelspånGÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.
4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
[caption id="attachment_7413" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om till en smet.[/caption]
[caption id="attachment_7414" align="" width="860"] 2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_7415" align="" width="860"] 3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.[/caption]
[caption id="attachment_7416" align="" width="624"] 4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.[/caption]
[caption id="attachment_7417" align="" width="860"] 5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.[/caption]
Tips! Här har jag valt ut fina prylar jag gillar!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Underbart, ljuvligt, fantastiskt god chokladfudgetårta som kommer göra succé på fikabordet. En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas och alla kommer gilla …
Smulig hallonpaj! Lätt att baka, lyxig, underbart god och ett mycket bra recept som garanterat kommer bli en ny favorit hos er! Jag älskar denna goding! Ett riktigt topprecept! Servera den gärna med vaniljsås eller glass. Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till. Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula …