Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Kokoskaka med glasyr

kokoskaka3 kokoskaka2

Fantastiskt god, mjuk och saftig kaka med läckra kokosflingor i smeten. Glasyren och de knapriga sötmandlarna gör den extra läcker och god!

Kokoskaka med glasyr

10–12 bitar Mjuk, härlig kaka fylld med smarrig kokos. 3 ägg 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 3 dl kokos 100 g smör, smält Glasyr 3 dl florsocker 4–5 tsk vatten Garnering ca ½ dl sötmandel, hackad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt kokos och smör. Rör ihop allt till en smet. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, 21–22 cm i diameter med löstagbar kant. 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. 4. Stjälp upp kakan på en tallrik. 5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna. [caption id="attachment_7128" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt kokos och smör. Rör ihop allt till en smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en annan bunke. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt kokos och smör. Rör ihop allt till en smet.[/caption] [caption id="attachment_7129" align="" width="860"]2. Häll smeten i en smord och bröad form, 21–22 cm i diameter med löstagbar kant. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, 21–22 cm i diameter med löstagbar kant.[/caption] [caption id="attachment_7130" align="" width="860"]3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.[/caption] [caption id="attachment_7131" align="" width="860"]4. Stjälp upp kakan på en tallrik. 4. Stjälp upp kakan på en tallrik.[/caption] [caption id="attachment_7132" align="" width="860"]5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna. 5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut den på kakan och strö över sötmandel. Låt glasyren stelna.[/caption] utvald kokoskaka kokoskaka3      

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Äppelkrans

Ljuvligt god vetekrans fylld med rivna äpplen, kanel och socker.

0

Knäckig smuläppelpaj

Lättbakad, ljuvlig paj som är läckert knäckig på ytan.

0

Stekpannebröd

Lättgjort och saftigt bröd med flingsalt som är trevligt att servera direkt ur stekpannen

0

Morotsfrallor

Rivna morötter i degen gör frallorna saftiga och goda.

0

Nougatkladdkaka

Vansinnigt god kladdkaka fylld med läcker nougat.

0

Citronmazarinrutor med glasyr

Den fräscha, friska citronglasyren är pricken över i på de saftiga mazarinrutorna.

0

Grova rågkakor

Fiberrika, saftiga och luftiga rågkakor som gör frukosten till dagens godaste mål.

0

Brytbröd på plåt

Brytbröd är enkelt att göra och blir saftigt och luftigt när de jäser ihop på plåten. Jäser bara en gång!

0

Snabb äppelkaka

Superenkel, saftig och ljuvligt god äppelkaka.

0

Fröknäcke (glutenfritt)

Nyttigt, glutenfritt fröknäcke som är enkelt att göra och himmelskt gott.

0

Saftig & kladdig chokladkaka

Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten.

0