Bloggar

3-minuters tunnbröd

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar!

3-minbrod3 3-minbrod5 3-minbrod1
Detta inlägg innehåller annonslänkar.
Ljuvligt goda tunnbröd som går blixtsnabbt att grädda. Endast 3 minuter per bröd i stekpannan. Det perfekta frukostbrödet som har en rykande åtgång. Ljuvligt gott bröd!

Gjutgärnsstekpannor leder värmen bättre än t ex en teflonstekpanna, men det funkar bra med det också om du inte har en i gjutjärn.

Bra tips! Med formarna i bilden nedan gör man perfekt runda bröd, tekakor eller småkakor. Nu får ni 40 % rabatt på dem här: http://apprl.com/sv/pd/4F6j/

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Grilltips!

Gör degen och bröden enligt receptet. Grädda dem på grillen när glöden inte är för stark. Supergott till grillade grönsaker, kött och sallad!

3-minuters tunnbröd

6–8 st

Det mjuka, goda bröden tar bara ca 3 minuter att grädda i stekpannan.

50 g smör, rumsvarmt
2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i 6–8 bitar.

3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2–3 mm tunna.

4. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 1 ½ min per sida. Anpassa värmen hela tiden  så att brödet inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan  gräddningstiden, den kan variera några sekunder eller någon minuter mer eller mindre.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i 6–8 bitar.

2. Dela degen i 6–8 bitar.

3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2–3 mm tunna.

3. Kavla ut degbitarna till rundlar, 2–3 mm tunna.

4. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

4. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.

5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 1 ½ min per sida. Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan gräddningstiden, den kan variera några sekunder eller någon minuter mer eller mindre.

5. Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Pudra lite vetemjöl i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 1 ½ min per sida. Anpassa värmen hela tiden så att brödet inte bränns. Tänk på att värmen varierar på olika spisar och då kan gräddningstiden, den kan variera några sekunder eller någon minuter mer eller mindre.

steg63-minbrod4 3-minbrod6 utvald 3-minbrod2 3-minbrod7

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola