hallonpizza4 hallonpizza2

Baka hallonbullar i form av en läcker pizza! Lätt att göra, supergod och garanterat en populär snackis runt fikabordet! Kanterna på pizzan är oerhört saftiga och goda och de sötsyrliga ugnsgräddade hallonen är en perfekt kombination!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Hallonpizza

ca 12 bitar

12 g jäst (¼ paket)
2 dl mjölk
2 krm kardemummakärnor, mortlade
½ dl strösocker
1 nypa salt
25 g smör, rumsvarmt
4–5 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 150 g hallon
2 msk strösocker

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rundel, ca 1 ½ cm tjock. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Blanda hallonen med strösockret och bred ut dem på degplattan.

4. Grädda bullen mitt i ugnen i 8–11 min. Låt den svalna på plåten.

5. Pudra över lite florsocker och skär bullen i ”tårtbitar”.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma, strösocker, salt, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rundel, ca 1 ½ cm tjock. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut den till en rundel, ca 1 ½ cm tjock. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Blanda hallonen med strösockret och bred ut dem på degplattan.

3. Blanda hallonen med strösockret och bred ut dem på degplattan.

4. Grädda bullen mitt i ugnen i 8–11 min. Låt den svalna på plåten.

4. Grädda bullen mitt i ugnen i 8–11 min. Låt den svalna på plåten.

5. Pudra över lite florsocker och skär bullen i "tårtbitar".

5. Pudra över lite florsocker och skär bullen i ”tårtbitar”.

 

hallonpizza3 hallonpizza1