Bloggar

Lättgjord krämig chokladglass

DAGENSRECEPTchokladglass9

 

chokladglass5Den här glassen är en riktig favorit – så gudomligt god! Och så himla enkel att göra. Man behöver ingen glassmaskin och själva glassmeten tar max 10 minuter att göra. Sedan fryser man in den och den kan förberedas flera dagar innan den ska serveras. Den håller ca 2 veckor i frysen.  Jag serverade den som dessert på en middagsbjudning i helgen och alla var lyriska och tyckte den var fantastiskt god. Personligen tycker jag det är en av de godaste glassorter jag ätit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Lättgjord krämig chokladglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad

Chokladdoppade glasstrutar
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.chokladglass2 chokladglass4 chokladglass8

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola