Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas glass Okategoriserade

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser

Skärmavbild 2016-02-22 kl. 10.53.51 [caption id="attachment_41200" align="" width="215"]Läcker, krämig chokladglass – klicka här för recept! Läcker, krämig chokladglass – klicka här för recept![/caption] Det här är ett suveränt grundrecept på en härlig, krämig glass som du enkelt gör själv med bara 2 ingredienser. Glassen kan varieras och smaksättas med egentligen vad som helst som man gillar. T ex choklad, frukt, bär eller godis. Det tar bara några minuter att blanda ihop smeten och några timmar i frysen. Perfekt dessert som kan göras flera dagar före gästerna kommer och förvaras i frysen under tiden.

Lättgjord krämig glass med 2 ingredienser – grundrecept

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g) Förslag på smaksättning 1 vaniljstång, urskrapad mörk choklad mjölkchoklad jordgubbar hallon hackad Daim hackade cookies After Eight blåbär mango nougat GÖR SÅ HÄR 1. Vispa grädden fluffig i en skål. 2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt. 3. Tillsätt smaksättning. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter eller en skål. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik. [caption id="attachment_41193" align="" width="860"]1. Vispa grädden fluffig i en skål. 1. Vispa grädden fluffig i en skål.[/caption] [caption id="attachment_41194" align="" width="860"]2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt. 2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.[/caption] [caption id="attachment_41195" align="" width="860"]3. Tillsätt smaksättning. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter eller en skål. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik. 3. Tillsätt smaksättning. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter eller en skål. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.[/caption]  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig frölimpa utan mjöl

Lättgjord limpa fullproppad med nyttiga fröer, nötter och mandlar utan en endaste gnutta mjöl.

0

3 enkla stekpannebröd

De mest populära och efterfrågade tunnbrödsrecepten som bakas flitigt och ofta bland läsarna i Lindas bakskola!

0

Piroger

Så gör man vansinnigt goda piroger med valfri fyllning, steg-för-steg. Klicka på rubriken!

0

Oreokladdkaka

Superläcker kladdkaka med inbakade Oreokex i smeten. En fullträff!

0

Igelkottkakor

Kreativ bakning! Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0

Fryst citron- & passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! En krämig, frisk, fräsch och fryst fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En ljuvligt god kombination till den smuliga bottnen.

0

Socker i bröddegen förbättrar jäsningen

– och det bästa av allt, det förbränns helt under jäsningsprocessen. Läs mer i artikeln.

0

Mjölfria Kesobröd

Mjuka, tunna, saftiga brödrutor utan en gnutta mjöl – fyllda med nyttiga frön och Keso.

0

Amerikansk mjölkchokladcookie

En gigantisk cookie som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad & sötmandel – en stor favorit!

0

Lindas hemgjorda Gorbys piroger

Matiga, populära piroger fyllda med köttfärssås & ost. Inspirerade av köpepirogen Gorbys.

0

Finska pinnar

Spröda, klassika goda mördegskakor med hackad sötmandel och pärlsocker.

0