Bloggar Lindas Bakskola Lindas diabetesrecept Lindas matbröd Okategoriserade

Nyttig frölimpa utan mjöl

11 röster

frölimpaC frölimpaE IMG_4248

Underbart god, läcker limpa helt utan mjöl! Frön, nötter och mandlar blandas bara med några uppvispade ägg. Busenkelt , supernyttigt och så himla gott!

Konsistens
Limpan är lite ”hård” i konsistensen och det ska den vara (den innehåller bara hårda frön, nötter och mandlar + ägg och kan inte bli mjuk). Jag älskar konsistensen på brödet och det är ljuvligt gott att avnjuta brödet med smör, ost och en skiva paprika. Eller något annat pålägg man gillar.

Tips!
Funkar bra för den som äter glutenfritt + LCHF

Rosta din egen nyttiga müsli! Klicka här för recept!
Rosta din egen nyttiga müsli! Klicka här för recept!

Frölimpa utan mjöl

1 st

100 g hasselnötter
100 g sötmandel
2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
3 msk chiafrön
¾ tsk salt
5 ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.

4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den kallna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.
3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.
4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Rör om försiktigt i brödsmeten i ugnen efter 3–4 min så ägget blandas ordentligt med fröna. Låt den kallna i formen.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Rör om försiktigt i brödsmeten i ugnen efter 3–4 min så ägget blandas ordentligt med fröna. Låt den kallna i formen.

frölimpaG utvald frölimpaF frölimpaD frölimpaB frölimpaA

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

3 enkla stekpannebröd

De mest populära och efterfrågade tunnbrödsrecepten som bakas flitigt och ofta bland läsarna i Lindas bakskola!

0

Piroger

Så gör man vansinnigt goda piroger med valfri fyllning, steg-för-steg. Klicka på rubriken!

0

Oreokladdkaka

Superläcker kladdkaka med inbakade Oreokex i smeten. En fullträff!

0

Igelkottkakor

Kreativ bakning! Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0

Fryst citron- & passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! En krämig, frisk, fräsch och fryst fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En ljuvligt god kombination till den smuliga bottnen.

0

Socker i bröddegen förbättrar jäsningen

– och det bästa av allt, det förbränns helt under jäsningsprocessen. Läs mer i artikeln.

0

Mjölfria Kesobröd

Mjuka, tunna, saftiga brödrutor utan en gnutta mjöl – fyllda med nyttiga frön och Keso.

0

Amerikansk mjölkchokladcookie

En gigantisk cookie som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad & sötmandel – en stor favorit!

0

Lindas hemgjorda Gorbys piroger

Matiga, populära piroger fyllda med köttfärssås & ost. Inspirerade av köpepirogen Gorbys.

0

Finska pinnar

Spröda, klassika goda mördegskakor med hackad sötmandel och pärlsocker.

0

Köttfärscalzone – inbakad pizza

Matig & underbart god inbakad pizza! Köttfärs i calzonen är gudomligt gott!

0