Bloggar

Kladdkakesnittar

kladdkakesnittar3

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten! Grädda dem inte för länge för länge om du vill ha dem kladdiga i mitten. Gräddar man dem för länge blir de knapriga rakt igenom. Gått det också i och för sig 😉

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladsnittar

Ca 30 st

1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

2 msk kakao
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
110 g smör, rumsvarmt

Garnering
pärlsocker

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min. Grädda inte för länge de ska vara lite kladdiga i mitten.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

kladdkakesnittar1 kladdkakesnittar2 kladdkakesnittar4

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola