Ca 20 st16 dadlar4 dl havregryn
1 dl kokos
2 msk kakao
1 dl kokosolja 3–4 msk kaffe (ev lite vatten)Garnering
kokosGÖR SÅ HÄR1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
3. Tillsätt kokos, kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.
Tips! Gör nyttig, krämig, supergod äppelglass på frukt – klicka här för recept! Tid 5 min!
[caption id="attachment_46360" align="" width="860"] 1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.[/caption]
[caption id="attachment_43194" align="" width="860"] 2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.[/caption]
[caption id="attachment_43195" align="" width="860"] 3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.[/caption]
[caption id="attachment_43196" align="" width="860"] 4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.[/caption]
Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!