Chokladdoppade Deicatobollar – ljuvligt goda – till och med godare än de färdigköpta! Förvara dem i en burk med tätslutande lock i kylen.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Hemgjorda Delicatobollar
Ca 12 st
6 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
½ dl starkt kaffe
2 ½ dl florsocker
1–2 msk vatten
Garnering
200 g mörk eller ljus choklad
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och rulla dem därefter i kokos. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.