Bloggar

Panerad fisk

På bilden serveras den panerade fisken med skolans kalla fisksås – receptet finns här!

Panerad fisk är så gott! En stor favorit hos de flesta barn också (som annars kan vara dåliga på att äta fisk), men panerad fisk påminner om fiskpinnar och går ner i de flesta barns magar.

Tips! Du kan använda de flesta fisksorter, t ex rödspätta, torsk, torskrygg, kolja, sej m m.

Panerad fisk

600–800 g fiskfilé (valfri sort)
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
2 dl ströbröd
salt
ev. peppar

1. Skär fiskbitarna i valfria storlekar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd båda fisk sidorna  i vetemjöl.

2. Vispa upp äggen i en tallrik. Häll upp ströbröd i en annan tallrik.

3. Doppa fiskbitarna i äggblandningen. Doppa därefter dem direkt i ströbröd. Lägg dem på en skärbräda. Salta och eventuellt peppra fisken.

4. Värm upp en stekpanna. Smält smör i stekpannan. Stek fisken på medelvärme några minuter på varje sida, tills fisken får fin färg. Servera gärna med pressad citron, skolans kalla fisksås, hemgjord potatismos, ris eller kokt potatis.

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola