Bloggar

15-minuters frallor

15-minutersfrallor – snabba, supergoda och mycket lättolkade bröd som är perfekt att slänga ihop på t ex helgmorgonen eller semestern när man snabbt vill ha nybakat bröd! Bröden går lika bra att baka med vetemjöl som med rågsikt (som innehåller 60 % vetemjöl och 40 % rågmjöl).

15-minuters frallor

9 st

6 dl vetemjöl (eller rågsikt)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ½ dl mjölk  (går att byta ut mot vatten)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt mjölken i de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

3. Dela degen i ca 9 bitar.

4. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola