Ananas i mjuka kakor är så himla gott! I de här rutorna har jag tillsatt en liten burk med krossad ananas och det gör dem otroligt saftiga och ger är härlig, fräsch smak. Glasyren och kokosen på toppen är en fantastiskt god kombination som gör kakan underbar!
Ananaskaka med glasyr & kokos
Glasyr
3 dl florsocker
2–3 msk ananasspad
kokos
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp 3 msk spad från ananasburken i ett glas (ska användas till glasyren). Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten ihop med mjölken och ananasen. Rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 25–30 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr och bred ut den på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.