LYXIGT GODA SCHWEIZERNÖTRUTOR! De här kalasgoda rutorna med schewizernötsfudge på toppen är en storfavorit som man inte får nog av. Bottnen är ljuvligt saftig och god och innehåller mald sötmandel. Fudgen som jag gjort på Marabou schweizernötschoklad är gudomligt god!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Schweizernötrutor
Ca 16 bitar
Botten
100 g sötmandel, mald
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (kan bytas ut mot 1 dl strösocker)
1 ¼ dl vetemjöl
100 g smör, smält
Schweizernötfudge
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötschoklad
2 tsk smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.
5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.
6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.
7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.