Bloggar Lindas Bakskola Lindas kondisbitar Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Schweizernötrutor

schweizernötsrutor7 schweizernötsrutor5schweizernötsrutor6

LYXIGT GODA SCHWEIZERNÖTRUTOR! De här kalasgoda rutorna med schewizernötsfudge på toppen är en storfavorit som man inte får nog av. Bottnen är ljuvligt saftig och god och innehåller mald sötmandel. Fudgen som jag gjort på Marabou schweizernötschoklad är gudomligt god!

Baka en superläcker fransk chokladtårta med vaniljkräm och chokladganache - klicka här för recept!
Baka en superläcker fransk chokladtårta med vaniljkräm och chokladganache – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Schweizernötrutor

Ca 16 bitar

Botten
100 g sötmandel, mald
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (kan bytas ut mot 1 dl strösocker)
1 ¼ dl vetemjöl
100 g smör, smält 

Schweizernötfudge
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötschoklad 
2 tsk smör 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtsppapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).
3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.
5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.
5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

 

 

6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.
6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

 

7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.
7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

 

schweizernötsrutor8 schweizernötsrutor6 schweizernötsrutor5 schweizernötsrutor4 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nutellasemlor

Krämig Nutella och vispad grädde i semlan är makalöst god komination.

0

Hembakta polarkakor

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

0

Banoffeepaj med maräng

Banan, Daim, kolasås, fluffig vispgrädde och maräng på en frasig Digestivebotten – det kan knappast bli godare!

0

Hemgjord marängcup

Lättgjord och härligt krämig vanilj- och chokladglass med spröda maränger och smält choklad. Lyxig och ljuvligt god dessert!

0

Oreo–, kola- och chokladpaj

Superläcker paj med Oreokakor, kolasås och choklad! Den bakas med endast sex ingredienser.

0

Nutellakulor

Snabbgjort och gott havre- & Nutellagodis med kokos eller krossade hasselnötter.

0

Klassisk kavring

Lättgjord och mycket god kavring som håller sig färsk och god i flera dagar.

0

Pepparkaksglass med vit choklad & hallon

Fulländad dessert med pepparkakor fyllda med hallon- & vit chokladglass som kan förberedas några dagar i förväg.

0

Mintkakor

Förstklassiga mintkakor doppade i choklad som fullkomligt smälter i munnen.

0

Krispiga nougat- & chokladbitar

Superläckra små godisbitar med nougat, krispiga flingor, choklad och nötter. En blandning mellan fudge och knäck.

0

Chokladkola

Ljuvligt god och seg chokladkola med ett härligt täcke av mörk choklad choklad.

0

Kärleksmumsmuffins

Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

0