Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas tårtor Okategoriserade

Hemgjord marängcup

dagensreceptmarängcup4 marängcup5 Glassbilens marängcup har inspirerat mig till denna hemgjorda glass med maräng och choklad. När jag var liten köpte mina föräldrar ofta marängcup i glassbilen och jag älskade den. Nu har jag gjort en egen variant som faktiskt är ännu godare! Kombinationen glass, choklad och maräng är fantastiskt god! Lättgjord och fantastiskt krämig glass med spröda maränger och smält choklad. Underbart gott! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Hemgjord marängcup

Ca 12 bitar 6 dl vispgrädde 1 burk (397 g) kondenserad mjölk, sockrad (den ska inte kokas) Vaniljglass 2 tsk vaniljsocker Chokladglass 200 g mörk choklad, smält 1 msk kakao Fyllning 25–30 maränger 300 g mörk choklad (eller mjölkchoklad) ev 1 msk rapsolja Garnering ca 25  g mörk choklad, smält GÖR SÅ HÄR 1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda. 2. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden). 3. Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2–3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen. 4. Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst). Låt chokladen svalna något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger. 5. Bred ut chokladglass-smeten på toppen. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt. 6. Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering. [caption id="attachment_9094" align="" width="860"]1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda. 1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda.[/caption] [caption id="attachment_9095" align="" width="668"]2. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden). 2. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden).[/caption] [caption id="attachment_9096" align="" width="860"]3. Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2–3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen. 3. Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2–3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen.[/caption] [caption id="attachment_9097" align="" width="860"]4. Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst). Låt chokladen svalna något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger. 4. Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst). Låt chokladen svalna något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger.[/caption] [caption id="attachment_9098" align="" width="860"]5. Bred ut chokladglass-smeten på toppen. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt. 5. Bred ut chokladglass-smeten på toppen. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt.[/caption] [caption id="attachment_9099" align="" width="756"]6. Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering. 6. Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering.[/caption]  
fb marängcup5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Oreo–, kola- och chokladpaj

Superläcker paj med Oreokakor, kolasås och choklad! Den bakas med endast sex ingredienser.

0

Nutellakulor

Snabbgjort och gott havre- & Nutellagodis med kokos eller krossade hasselnötter.

0

Klassisk kavring

Lättgjord och mycket god kavring som håller sig färsk och god i flera dagar.

0

Pepparkaksglass med vit choklad & hallon

Fulländad dessert med pepparkakor fyllda med hallon- & vit chokladglass som kan förberedas några dagar i förväg.

0

Mintkakor

Förstklassiga mintkakor doppade i choklad som fullkomligt smälter i munnen.

0

Krispiga nougat- & chokladbitar

Superläckra små godisbitar med nougat, krispiga flingor, choklad och nötter. En blandning mellan fudge och knäck.

0

Chokladkola

Ljuvligt god och seg chokladkola med ett härligt täcke av mörk choklad choklad.

0

Kärleksmumsmuffins

Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

0

Wienernougat

Ljuvliga nougat & chokladbitar med rostade mandelspån. Mycket godare än de man köper!

0

Saffransfläta med vaniljkräm

Saftig och läcker saffransfläta fylld med ljuvlig vaniljkräm. (Går att byta ut om mandelmassa)

0

Chokladfudge med sötmandel

Himmelskt god chokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Innehåller bara tre ingredienser!

0

Pepparkakskladdkaka

En superläcker pepparkakskladdkaka med mörk choklad i smeten.

0