Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas kondisbitar Lindas semlor Okategoriserade

Nutellasemlor

82 röster

DAGENRECEPT nutellasemlor6nutellasemlor1

Det är så fantastiskt gott med Nutella i semlorna! Jag gjorde mina första Nutellasemlor till tidningen Hembakat för några år sedan och sedan dess är det en favorit! Nutellakrämen och vispgrädden kompletterar varandra perfekt. Det blir så krämigt och gott till det saftiga brödet. Här visar jag med steg-för-steg hur man gör dem.

Tips! Nutellan går självklart att byta ut till mandelmassa om man vill ha en klassisk semla.

semmelmuffins8
Underbara, lättgjorda semmelmuffins!
Klassiska semlor – en perfekt, luftig, saftig semmelbulle! Klicka på bilden för recept!
Klassiska semlor – en perfekt, luftig, saftig semmelbulle! Klicka på bilden för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: Lindas bakskola

Nutellasemlor

12–14 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 ägg
¾ dl strösocker
1 krm salt
½ tsk mald kardemumma
50 g smör, rumsvarmt
5–7 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
ca 2 dl  chokladkräm  eller Nutella
ca 3 dl vispgrädde

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR


1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

Baka supergoda, snabba semmelmuffins – klicka här!

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler.
5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.
5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.
6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.
6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

nutellasemlor3 nutellasemlor5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hembakta polarkakor

Saftiga och mjuka polarkakor som är ljuvligt goda!

0

Banoffeepaj med maräng

Banan, Daim, kolasås, fluffig vispgrädde och maräng på en frasig Digestivebotten – det kan knappast bli godare!

0

Hemgjord marängcup

Lättgjord och härligt krämig vanilj- och chokladglass med spröda maränger och smält choklad. Lyxig och ljuvligt god dessert!

0

Oreo–, kola- och chokladpaj

Superläcker paj med Oreokakor, kolasås och choklad! Den bakas med endast sex ingredienser.

0

Nutellakulor

Snabbgjort och gott havre- & Nutellagodis med kokos eller krossade hasselnötter.

0

Klassisk kavring

Lättgjord och mycket god kavring som håller sig färsk och god i flera dagar.

0

Pepparkaksglass med vit choklad & hallon

Fulländad dessert med pepparkakor fyllda med hallon- & vit chokladglass som kan förberedas några dagar i förväg.

0

Mintkakor

Förstklassiga mintkakor doppade i choklad som fullkomligt smälter i munnen.

0

Krispiga nougat- & chokladbitar

Superläckra små godisbitar med nougat, krispiga flingor, choklad och nötter. En blandning mellan fudge och knäck.

0

Chokladkola

Ljuvligt god och seg chokladkola med ett härligt täcke av mörk choklad choklad.

0

Kärleksmumsmuffins

Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

0

Wienernougat

Ljuvliga nougat & chokladbitar med rostade mandelspån. Mycket godare än de man köper!

0