dagensreceptutvald froknacke1 

Här kan du köpa ett snyggt brödgaller – klicka här!

Chiafrön har helt blivit superpopulära på grund av sina hälsosamma egenskaper. Näringsmässigt är de rena bomberna! De är rika på Omega-3, fiber och nyttiga mineraler som fosfor, kalcium och kalium. Fiberna i fröna är gelébildande vilket vilket gör att blodsockernivån stiger långsammare när man ätit.

Nyttig, fiberrik grovlimpa – klicka här för recept!Gör hemgjord, supergod müsli helt utan tillsatt socker – klicka till receptet här!Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Fröknäcke med chiafrön

16 bitar

Glutenfritt knäcke med chiafrön som näringsmässigt är rena hälsobomberna.

1 ¾ dl bovetemjöl eller mandelmjöl (glutenfritt) eller vanligt vetemjöl
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.

3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

 

froknacke4froknacke5