375 g Nutella2 ägg1 nypa salt1 dl vetemjölGarneringflorsocker2–3 msk NutellaGÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–16 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.
[caption id="attachment_9415" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.[/caption]
[caption id="attachment_9416" align="" width="860"] 2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_9417" align="" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–18 min. Låt den svalna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_9418" align="" width="860"] 4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.[/caption]
BANANKAKA Kanel och banan är en ljuvlig kombination. Den här mjuka, saftiga kakan kan ätas som den är eller med en klick grädde – då blir det en läcker dessert. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka …