Duka upp äggen på påskbuffén i en ätbar brödkorg! En garanterad snackis bland gästerna.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här) så får du länkar skickade till alla nya recept jag gör!
Brödkrans med ägg
ca 12 bitar
25 g jäst
2 ½ dl vatten, ljummet
1 tsk salt
1 msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till längder, ca 40 cm.1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Fläta ihop längderna.
4. Forma en krans av flätan och fäst ihop ändarna ordentligt. Lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. Pensla kransen med ägg och strö över sesamfrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 17–20 min. Låt den svalna i formen.
5. Koka upp önskat antal ägg och servera dem i kransen.