Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas tårtor Okategoriserade

Klassisk chokladfudgetårta

dagensrecept chokladfudge7

Underbart, ljuvligt, fantastiskt god chokladfudgetårta som kommer göra succé på fikabordet. En riktig klassiker med en lite kladdig chokladbottnen och en härligt krämig chokladfudge på toppen. En kaka man alltid kan bjuda på utan att misslyckas och alla kommer gilla den! Lägg receptet på minnet!

Baka en makalöst god jättecookie med krossad choklad och Daim – klicka här för recept
Baka en makalöst god jättecookie med krossad choklad och Daim – klicka här för recept!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Klassisk chokladfudgetårta

Ca 12 bitar

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
150 g smör, smält
3 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl vetemjöl

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad, grovhackad
50 g smör, smält

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smör. Blanda kakao, salt bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 18–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna helt i formen.

4. Chokladfudge: Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och choklad i en kastrull. Låt det småputtra under omrörning i några minuter. Stäng av värmen och blanda ner smöret. Låt fudgen svalna något.

5. Tryck till kanterna lite på bottnen om de pekar inåt efter gräddningen. Häll fudgen på chokladbottnen och låt den stelna i kylen. Sikta över lite florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smör. Blanda kakao, salt bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smör. Blanda kakao, salt bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 18–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna helt i formen.
4. Chokladfudge: Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och choklad i en kastrull. Låt det småputtra under omrörning i några minuter. Stäng av värmen och blanda ner smöret. Låt fudgen svalna något.
4. Chokladfudge: Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och choklad i en kastrull. Låt det småputtra under omrörning i några minuter. Stäng av värmen och blanda ner smöret. Låt fudgen svalna något.
5. Tryck till kanterna lite på bottnen om de pekar inåt efter gräddningen. Häll fudgen på chokladbottnen och låt den stelna i kylen. Sikta över lite florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispad grädde.
5. Tryck till kanterna lite på bottnen om de pekar inåt efter gräddningen. Häll fudgen på chokladbottnen och låt den stelna i kylen. Sikta över lite florsocker före servering. Servera gärna kakan med vispad grädde.

chokladfudge2 chokladfudge5 chokladfudge4

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pizzalimpa med ost & skinka

Supersaftig och god limpa med pizzafyllning. Perfekt till utflykten!

0

Philadelphiabullar med kanel

Underbara bullar som räcker till många och är busenkla att göra.

0

Pannacottapaj med vit choklad & hallonsås

Ljuvlig pannacottapaj med vit choklad på en smarrig, smulig botten.

0

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Lätt kladdig chokladbotten, jordgubbar och vit chokladmousse. Allt som behövs för en perfekt tårta!

0

Amerikansk cookie med choklad & kola

Segmjuk cookie i jätteformat, fylld med hackad choklad och Dumlekola – supersmarrig!

0

Spröda hallongrottor

Spröda och ljuvligt goda syltkakor som är roliga att göra.

0

Vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Urläcker, god vit chokladkladdkaka med fräsch och fluffig hallongrädde.

0

Enkel focaccia

Lättbakat & saftigt buffébröd som bara behöver jäsa en gång.

0

Ananaskärleksmums

Fräscha, saftiga ananasrutor med läcker glasyr och ananas på toppen.

0

Krispig mjölkchokladkladdkaka

Läcker mjölkchokladkladdkaka med crunchig chokladganache på toppen.

0

Mjölkchokladscheesecake med maränger

Läcker, fryst dessert som kan göras ett par dagar före servering.

0

Vitlöksbröd med flingsalt

Ljuvligt goda vitlöksbröd som har en rykande åtgång.

0